menu Home
AndorraPólitica

La Fiscalia reclama a Carine Montaner dos anys de presó condicional

Ràdio Valira | 23 de febrer de 2024

La Fiscalia reclama a Carine Montaner dos anys de presó condicional i dos més d’inhabilitació, per un delicte de revelació de secrets, arran de l’afer amb Ferran Costa. La Fiscalia veu indicis de delicte en la querella criminal interposada per Costa, considerant que va revelar el sou del aleshores President del Grup Parlamentari Liberal de manera intencionada. Alhora, Costa, li reclama una indemnització de més de 84.000 euros; 64.000 pels salaris als que diu va haver de renunciar després de la revelació i 20.000 per danys i perjudicis morals.

Montaner reitera que tot plegat forma part d’una persecució política: “Si fos mal pensada, pensaría que és una jugada política, bruta, d’alt nivell. Castigar a una parlamentària per un fet com aquest és típic d’una dictadura”.

La líder d’Andorra Endavant ha mostrat la seva sorpresa en rebre la notificació, tot explicant que ha intentat arribar a una entesa amb Costa i que fins i tot hi ha mediat el Síndic General, Carles Ensenyat, qui va organitzar una trobada al seu despatx a la qual Costa no s’hi va presentar.

Montaner lamenta la manca de predisposició de Costa per assolir aquesta entesa, i alerta que la qüestió no quedarà sense resposta, i si cal, el cas arribarà a Europa: “Serem una vergonya internacional. Fa temps que dic que em volen treure del mapa polític i ara ja en tinc la certesa. Em volen apartar per defensar la butxaca dels ciutadans de la bona gobernança”. Montaner ha assegurat també que si els polítics del país han engegat la maquinària, ella també n’engegarà la internacional.

El cas arrenca l’any 2020, quan arran d’un error de la CASS, Montaner va rebre informació sobre el complement salarial que percebia en aquell moment el Conseller liberal per part del seu grup; una informació que va comunicar inicialment al Gabinet Strategos i posteriorment a alguns consellers, amb la proposta de canviar el Reglament del Consell General i evitar abusos. Es dona la circumstància que en aquell moment la remuneració salarial encara no era de domini públic; fet que va canviar uns mesos més tard.

Per la seva part, Ferran Costa ja no es troba en actiu en la política del dia a dia, i actualment és ambaixador del Principat a Liechtenstein, a les Oficines de les Nacions Unides i en d’altres organitzacions internacionals amb seu a Ginebra.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play