menu Home
AndorraEsportsSocietat

La 7a edició de l’Skimo Femení torna en el Dia Internacional de la Dona

Ràdio Valira | 23 de febrer de 2024

La 7éna edició de l’Skimo Femení arribarà el diumenge, 3 de març, a Pal Arinsal per commemorar un cop més el Dia Internacional de la Dona.

La cursa té com a principal objectiu contribuir a la pràctica dels esports de neu en el sector femení, en les modalitats d’esquí de muntanya i raquetes. Una convocatòria, que tal i com explica una de les organitzadores, Rosa Vergés, s’ha anat consolidant any rere any: “Esperem mantenir les xifres de l’any passat i, si podem, crèixer. Val a dir que és una temporada atípica i que està sent dura per la manca de neu a les estacions d’esquí”.

Tot i la situació, des de l’organització confien en incrementar el nombre d’inscrits, i més tenint en compte que aquest any, la prova pot ser puntuable per a la Copa d’Andorra d’esquí de muntanya, tot i que també s’hi pot prendre part sense puntuar. La intenció és que es puguin inscriure totes les dones de Copa d’Andorra, amb premis específics per a elles, mantenint també la competició popular amb premis per a les tres finalistes.

Una altra de les novetats que s’inclouen en aquesta edició és la participació d’un grup de deu membres d’Autea, amb participació tant masculina com femenina. Vergés ho ha descrit com “una manera de promoure la inclusió d’aquestes persones a la nostra celebració”.

I és que la vessant solidària és una altra de les característiques de la trobada, destinant 10 euros de cada inscripció a l’Associació del Trastorn de l’Espectre Autista. En les sis edicions anteriors, la Skimo Femení ha recaptat més de 17.500 euros.

L’organització ha anat ampliant el ventall de modalitats i convida a tothom a participar-hi, reiterant que la participació no està reservada  exclusivament a les dones.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play