menu Home
AndorraSocietat

Pròrroga de sis mesos al permís de sojorn dels refugiats ucraïnesos

Ràdio Valira | 22 de febrer de 2024

El Govern prorrogarà durant sis mesos més el permís de sojorn dels refugiats ucraïnesos que actualment es troben al país a conseqüència de la guerra a Ucraïna i que encara no han pogut disposar de la documentació necessària per accedir a la quota general d’immigració. Tal com ha explicat aquest dimecres el ministre portaveu, Guillem Casal, aquesta mesura ha de permetre donar més temps a les persones refugiades per demanar la documentació al seu país d’origen o bé adreçar-se al consolat de Barcelona per a obtenir-la i regularitzar la seva situació al Principat.

La decisió s’ha pres arran de les reunions mantingudes entre els ministeris d’Afers Socials i Justícia i Interior durant les darreres setmanes. Tot i això, Casal ha explicat que la coordinació entre els ministeris continuarà sent efectiva per tal d’analitzar si és necessari “fer altres adaptacions normatives” per trobar una solució definitiva a aquesta qüestió.

El ministre, però, ha recordat que la pròrroga per al permís de sojorn no afectarà la totalitat dels ucraïnesos refugiats a Andorra tenint en compte que “alguns han regularitzat la seva situació i han tingut accés als documents necessaris per formar part de la quota general”. Altres, però, no han pogut acabar de fer aquest tràmit donat que no disposen de tots els documents.

Així mateix, Casal també ha recordat que no totes les persones entraran a formar part del teixit d’assalariats ja que entre el gruix de desplaçats també hi ha persones jubilades i infants.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play