menu Home
AndorraEconomia

Les vendes a les grans superfícies van créixer un 3,7% al desembre

Ràdio Valira | 22 de febrer de 2024

L’índex general de vendes de les grans superfícies comercials (IVGS) va créixer un 3,7% durant el mes de desembre en comparació amb el mateix termini de l’any anterior. Si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta de productes, la categoria de l’alimentació va experimentar una variació positiva del 9,2% en comparació amb el període homòleg del 2022. Pel que fa a la categoria de la resta de productes, va caure en un 1,1%.

Pel que fa a les variacions intermensuals, tal com publica aquest dijous el departament d’Estadística, l’índex general corresponen al mes de desembre va experimentar una variació positiva del 54,3%, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni efectes de calendari.

En relació amb l’índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminar l’efecte dels preus, al desembre va caure un 2,2% respecte del desembre del 2022. Quant a la categoria d’alimentació, es va incrementar un 0,6%, mentre que la resta de productes van presentar una variació negativa del 5,2%. En aquest sentit, cal destacar que la magnitud dels índexs respecte de la mesura a preus corrents va disminuir per l’efecte negatiu dels preus.

D’altra banda, l’índex d’ocupació de les grans superfícies comercials es va incrementar un 1,1% durant el darrer mes del 2023 en comparació a l’any anterior i la pujada va ser de l’1,9% si es compara amb les dades del novembre.

Pel que fa al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials, el 63,6% correspon al gènere femení i el 36,4% restant al gènere femení, una distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos.

La jornada laboral del personal ocupat en les grans superfícies comercials el desembre del 2023 es va distribuir entre el 91,2% que tenia una jornada laboral a temps complet, i el 8,8% restant dels ocupats, que gaudia d’una jornada laboral a temps parcial.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play