menu Home
AndorraEconomia

El nombre de visitants incrementen un 4% al gener

Ràdio Valira | 22 de febrer de 2024

Durant el mes de gener han entrat al país un total de 776.061 visitants, dels quals 364.161 han estat excursionistes (46,9%) i 411.900 turistes (53,1%). Respecte del mes de gener del 2023, segons publica aquest dijous el departament d’Estadística, el nombre de visitants ha augmentat un 4%. En aquest sentit, els excursionistes han crescut en un 9%, mentre que el nombre de turistes ha presentat una lleugera disminució del 0,1%.

Per país de residència, els visitants d’altres procedències han presentat una variació positiva del 14,5%, seguit dels visitants francesos, els quals han augmentat en un 12,6%. Per contra, els visitants espanyols han baixat en un 2,6%.

En termes acumulats dels últims dotze mesos, els visitants han presentat un augment d’un 10,1% en relació amb el mateix període de l’any anterior. Tant els turistes com els excursionistes s’han incrementat un 11% i un 9,3% respectivament.

Per país de residència, els visitants d’altres procedències han pujat un 23%, seguit dels visitants espanyols i dels visitants francesos que ho han fet en un 8,3% i un 8,2% respectivament.

L’acumulat des de principi d’any (YTD) del nombre de visitants-dia (suma dels excursionistes i dels turistes per la pernoctació mitjana) és un 1,4% superior en relació amb el mateix període referit a l’any anterior.

Paral·lelament, cal destacar que el nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes de gener ha estat de 349.569, fet que suposa una variació percentual positiva respecte al mes de gener de l’any anterior de l’1,9%.

Pel que fa a la frontera hispanoandorrana, l’increment ha estat de l’1,4% i per la frontera francoandorrana del 3,3%. El nombre de vehicles que han entrat a Andorra durant els darrers dotze mesos ha estat de 4.235.902; això representa una variació positiva del 5% respecte al mateix període anterior, en què en van entrar 4.034.362.


 • Ara en directe
 • Radioestadio noche

  Veure més
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play