menu Home
AndorraPóliticaSalut

L’USdA es planteja convocar una vaga general del sistema sanitari

Ràdio Valira | 21 de febrer de 2024

Conseqüència del trencament del Pacte d’Estat per la Salut, la branca Sanitaria de l’Usda, la Unió Sindical d’Andorra, es planteja la convocatòria d’una vaga general indefinida.

Mitjançant un comunicat, alerten que el trencament del Pacte, és una molt mala notícia pel futur sanitari de la població del país, acusant al govern i de manera particular a la ministra de sanitat, de no estar a l’alçada de les circumstàncies. El seu secretari general, Gabriel Ubach, ha explicat que es van reunir amb la ministra per mostrar el seu neguit pels problemes en el funcionament intern de l’hospital i per trobar-hi solucions. “Desde ministeri ens van dir que se’ns faria arribar la documentació pertinent desprès del famós pacte d’Estat, però no em vist cap documentació i aquest pacte acaba de saltar pels aires. Per a nosaltres és imperatiu trobar solucions als greus problemes que han posat sobre la taula”, ha assegurat Ubach.

Consideren que les solucions ja no es poden endarrerir més, pel benestar de la ciutadania i també dels mateixos treballadors, que no només estan patint la precarietat a nivell laboral, sinó també emocional. No tanquen la porta a les converses amb el Govern, però sí que reclamen solucions immediates i amb un calendari definitiu. Si no es donessin aquestes solucions, des del partit proposen la dimissió del Comitè d’Empresa i crear una vaga indefinida de tot el servei sanitari.

I és que el Comitè d’Empresa del SAAS és l’única representació del Sindicat dins el Pacte d’Estat, i a hora d’ara ni tan sols ha rebut el document per a la seva revisió i que ha estat motiu de debat aquest dimarts, per part de les forces parlamentàries. Consideren doncs, que un cop més el Govern ha faltat al seu compromís. D’altra banda, Ubach recorda que aquesta no és una problemàtica nova per a l’executiu: “Segons semblava amb aquest pacte d’Estat tot s’anava a arreglar i tot eren flors i violes, però resulta que les flors i violes s’han tornat en un cactus”.

Així doncs, a banda de l’esmentada convocatòria de vaga indefinida en el sector i de la dimissió en bloc del Comitè d’Empresa, es plantegen abandonar de manera immediata la comissió pel Pacte de Salut, així com l’inici d’una ronda de contactes urgent amb totes les forces polítiques per tal de replantejar el full de ruta sanitari al país.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play