menu Home
AndorraCultura

L’exposició ‘La Sisena Extinció’ per conscienciar sobre l’acceleració de les extincions en la fauna

Ràdio Valira | 21 de febrer de 2024

“Molta gent ha sortit plorant de l’exposició, crec que és el més important, ja que l’emoció toca l’emoció” ha explicat el fotògraf, Alain Ernoult que aquest dimarts ha presentat l’exposició ‘La sisena extinció’ al MW Museu de l’Electricitat de FEDA. Una presentació que va donar el tret de sortida el passat 8 de novembre i que, arran el dol nacional per la defunció de l’excap de Govern, Antoni Martí, no s’ha pogut inaugurar abans. La inauguració ha anat a càrrec del director general de FEDA, Albert Moles; l’ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet, i el director de ‘Visa pour l’Image’, Jean-Luc Soret.

De forma prèvia, la terra ja havia patit diverses extincions de fauna en la seva història. El meteorit al golf de Mèxic fa 66 milions d’anys és una de les cinc extincions massives que s’han viscut, però, segons els científics “estem vivint la sisena extinció causada per la presència de l’home al planeta”, ha esmentat Soret. Actualment, s’està patint una forta absència de biodiversitat en la fauna. “En els altres períodes, passaven segles fins que desapareixien els animals. Ara, estem vivint un moment en què solament es necessiten deu anys perquè succeeixi”, ha incidit Ernoult.

‘La sisena extinció’ neix de la necessitat de crear art per la urgència de visibilitzar. Un treball que Ernoult ha declarat que va trigar entre cinc i sis anys en acabar, ja que “he visitat molts països, l’Antàrtida i l’Austràlia entre ells on m’he trobat amb un plec enorme d’animals en perill”. L’emoció és un dels objectius a tocar del fotògraf, que ha declarat que la decantació per la utilització del blanc i negre no és casualitat, “els colors i la llum solen descentrar el focus d’atenció principal de les obres”.

Aquesta és la segona col·laboració de FEDA amb ‘VISA pour l’Image’ després d’haver acollit en les seves parets l’exposició sobre el canvi climàtic, ‘Un planeta submergit en el plàstic’. “Sempre és un plaer comptar amb el suport del Museu de l’Electricitat amb l’entitat”, ha declarat Soret. Enguany, tornen a reforçar els vincles amb l’art d’Ernoult. “És una exposició que ja es va exposar fa un any a Perpinyà, i l’hem decidit recuperar, ja que és una recopilació de fotos d’animals en perill d’extinció”, ha explicat el director general de FEDA. Quan es parla de sostenibilitat i medi ambient, on es busca un canvi en els hàbits de les persones, els animals que corren el risc de desaparèixer actualment “són el valor de l’ecosistema del món”. “La sostenibilitat no només és consumir diferent, hi ha una finalitat: que els ecosistemes sobrevisquin”, ha conclòs.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play