menu Home
AndorraCultura

El Teatre de les Fontetes presenta aquesta nit la conferència “Islàndia, dos relats sobre la descoberta d’un país fascinant”

Ràdio Valira | 21 de febrer de 2024

“Islàndia, dos relats sobre la descoberta d’un país fascinant”. Aquest és el títol de la conferència que aquesta nit es podrà escoltar al Teatre de les Fontetes de la Massana, en el marc del Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges, que organitzen conjuntament els comuns de la Massana i Ordino.

Un viatje a aquest país, ubicat al nord de l’Atlàntic, de la ma d’Inés Martí, Roser Bertrand, Younes Raguig i Fiona Romero, que ens acostaran dos relats ben diferents, però alhora complementaris. Inés Martí ha explicat que el relat del Younes i la Fiona anirà sobre com viatjar a Islàndia amb pocs recursos, quins itineraris fer i quins són els espais imprescindibles a visitar. Martí ha afegit que ella parlarà sobre com la seva familia va decidir anar a viure a aquell país tan atípic i inusual, així com també dels paisatges i la natura d’Islàndia, que “son espectaculars”, explica.

Martí defineix Islàndia com un país molt singular, amb baixa densitat de població; però que està molt ben organitzada i amb una important qualitat democràtica. En destaca, evidentment, la seva natura: “és un país que té aquest aspecte de natura i paisatge en ebullició, en el que hi trobes volcans i glaciars constantment per tot arreu. És un país petit i s’han organitzat molt bé, diria que és curiós i singular”.

A banda de donar a conèixer el país, aquesta nit també es vol incidir en el que comporta per a l’ésser humà el fet de viatjar; oferint-nos l’oportunitat de conèixer allò que, en la nostra realitat més quotidiana, no podem experimentar. Sobre tot posa en valor l’educació dels infants: “el viatjar t’aporta moltíssim i t’obra molt la mirada i la perspectiva del món”.

Martí va viure aquesta experiència l’any 1976, quan va viatjar a Islàndia amb els seus pares i les seves germanes. L’altre relat, és el de dos joves, que l’estiu de l’any passat, va viatjar fins a un dels indrets més amagats de l’illa.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play