menu Home
AndorraEconomia

Stella Raventós alerta que la fiscalitat a Espanya té Andorra en el seu punt de mira

Ràdio Valira | 20 de febrer de 2024

L’advocada especialista en Fiscalitat Internacional, Stella Raventós, ha ofert aquest dilluns una conferència sobre els riscos fiscals, adreçada principalment als professionals del sector bancari i financer; a assessors fiscals i gestors de patrimoni, però també als espanyols residents a Andorra i a aquells que vulguin establir la seva residència al Principat.

Entre d’altres, Raventós ha posat en valor que la fiscalitat a Espanya té Andorra en el seu punt de mira: “A la vista de les actuacions que fa l’Agència Tributària Espanyola, que és molt agressiva en aquest tema, quan una persona es trasllada a viure a un país on la pressió fiscal és molt més baixa i a sobre està a prop, busquen tota classe de lligams amb Espanya perquè la persona hagi de tributar per la renda i el patrimoni mundial amb Espanya”.

Un seguit de lligams que caldria revisar si es poden eliminar o no, per no haver de pagar de manera innecessària. Alerta doncs, que tot canvi de residència implica un canvi de tributació, i que haurien de ser els països implicats, els que haurien d’establir la manera en què els residents tributin únicament en un d’ells. Tots els canvis de residència juguen amb la llei dels dos països i el més important, ressalta, és el conveni de doble imposició que existeix entre els dos: “Hi ha una sèrie de punts, com el centre d’interessos vitals, el domicili; i unes maneres de resoldre aquesta doble resindència que pot ser molt perjudicial i que no és lógica, ja que una persona ha de ser resident fiscal d’un país”.

D’aquesta manera, la persona tributaria en el lloc on estigui més integrada, tot que hi ha certs aspectes, com ara el patrimoni o les rendes que se’n puguin derivar, que en quedarien al marge.

Qüestionada per la premsa, Raventós ha apuntat que aquest 2024 no hi ha hagut canvis en la fiscalitat espanyola respecte a l’any passat, però sí que té tendència a incrementar-ne la pressió; un fet que convida a marxar del país sobretot a aquells que tenen un cert poder adquisitiu.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play