menu Home
AndorraPólitica

El PS demana explicacions a Govern sobre l’homologació dels estudis universitaris andorrans a Espanya

Ingrid Monreal | 20 de febrer de 2024

El partit socialdemòcrata, vol saber què està fent l’executiu per agilitzar el reconeixement dels estudis universitaris andorrans a l’estat Espanyol. És per això, que la presidenta suplent del Grup parlamentari i consellera general, Susanna Vela, ha entrat una pregunta oral dirigida al Govern després de rebre  informacions sobre les dificultats i els extensos terminis que encara pateixen els universitaris, en particular, dels estudis d’infermeria, abans no veuen reconeguda la seva formació.

Segons assegura Vela, aquesta és una problemàtica que s’arrossega des de la passada legislatura: “Amb aquest temps pensàvem que s’hauria pogut arreglar, que aquests terminis d’homologació s’havien vist reduïts i, per tant, que els estudiants andorrans podien obtenir la resolució d’homologació en un temps prudencial”.

És per això, que entre d’altres, la consellera general vol saber quins són els mecanismes amb els quals treballa el Govern per agilitzar aquest procés i “atenent les demandes fetes pels estudiants, creiem oportú demanar al Govern què és el que s’està fent i quines mesures es poden posar en funcionament, perquè evidentment no compartim que això es pugui normalitzar cap al 2030 en relació amb l’acord amb la Unió Europea”.

El Govern li haurà de donar resposta en la propera sessió que celebrarà el Consell General, prevista pel 7 de març.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play