menu Home
AndorraEsports

Maltrana fa un balanç positiu desprès del Campionat del Món de natació a Doha

Ràdio Valira | 19 de febrer de 2024

Alfonso Maltrana, director tècnic de la Federació Andorrana de Natació, fa un balanç positiu de l’equip andorrà que ha participat en el Campionat del Món de natació a Doha, i no descarta que la disciplina pugui estar present als Jocs Olímpics de París 2024. Maltrana ha destacat que al llarg de la competició han tingut diversos fronts a superar, començant per la lesió de turmell de Nadia Tudó, incapacitant-la per nadar. Gràcies a la col·laboració entre la federació espanyola i la andorrana la nedadora ha pogut tornar a competir i entrenar de cara a la classificació pels Jocs Olímpics.

Pel que fa al rendiment de la resta de l’equip, ha manifestat que Patrick Pelegrina i Bernat Lomero han acabat les proves amb marques al voltant del segon de distància dels llocs de classificació. Una diferència de temps que amb treball i motivació, considera assumible: “Ara em de posar el focus en ser competitius i ajustar-nos a al treball a fer”.

Maltrana també ha fet consideracions sobre els beneficis del final del cicle olímpic, considerant que això impulsa als nedadors a ser més competitius i beneficiant a l’equip final que participarà a Andorra 2025.

Remarca també que al contrari del que es pensa, Doha 2024, no ha estat el final del camí en la cursa dels nedadors per participar en París 2024. Destaca que encara hi ha esperances i les opcions passen per no aturar el ritme i continuar treballant per escurçar la distància que hi ha amb les mínimes exigides.

En el calendari europeu d’aquest any, d’un total de 80 competicions certificades World Aquatics, vàlides per fer la mínima dels jocs olímpics de París 2024, encara queden més de 70 campionats. 70 possibilitats perquè els nedadors andorrans, puguin escurçar la distància que els separa del passi a la gran cita.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play