menu Home
AndorraCultura

La realitat d’una de les proves esportives més extremes del planeta al reportatge “Open Ocean”

Ràdio Valira | 19 de febrer de 2024

“Open Ocean” és el títol del reportatge que es projectarà aquesta nit a l’Auditori Nacional, en el marc del cicle de cinema de muntanya i de viatges que organitzen conjuntament els comuns de la Massana i d’Ordino. Un reportatge que recull l’aventura de viure una de les proves esportives més extremes del planeta: la Vendée Globe; una competició a vela al voltant del món, sense escales i en solitari.

El bomber Dídac Costa, ja l’ha viscut dues vegades i confirma que el gran repte és precisament acabar la prova: “Tot i que és una competició, és difícil perquè sempre hi han molts factors que influeixen a l’hora del que puguis controlar. Estàs en un mitjà natural i el vaixell és un element que té molta mecànica i moltes peces que poden fallar, i això fa que hi hagin moltes coses que no pots controlar, tot i que l’objectiu sempre és acabar”.

No cal dir que aquesta és una prova molt dura, per a la qual cal una certa preparació i experiència en aquesta mena d’esport. Se celebra cada quatre anys amb sortida i arribada al port atlàntic de Les Sables-d’Olonne, al departament del riu Vendée, no gaire lluny de la Bretanya.

En la seva primera experiència, en Dídac hi va invertir 114 dies, i 97 en la segona. El documental “Open Ocean” recull imatges tant de la preparació com de la competició, amb l’objectiu de mostrar com són aquest tipus de regates i tot el que hi ha darrere.

Veurem doncs un retrat apassionant d’un navegant introvertit obsessionat amb un somni descomunal; navegant pels mars més inhòspits i salvatges de la terra. Un escenari que evidentment no està lliure de perills: desde que es trenqui el màstil, a fer-se mal, i fins i tot a col·lidir amb una balena.

La Vendée Globe ja compta amb 9 edicions, i habitualment hi prenen part una trentena d’embarcacions, tot i que per la d’aquest any, amb sortida prevista el mes de novembre, ja n’hi ha 40 d’inscrits. La projecció “d’Open Ocean” començarà a les 9 de la nit a l’Auditori Nacional i l’entrada és gratuïta.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play