menu Home
AndorraGeneralPólitica

Andorra rep el suport d’Hongria per l’acord d’associació amb la Unió Europea

Ràdio Valira | 15 de febrer de 2024

El primer ministre d’Afers Exteriors i Comerç d’Hongria, Péter Szijjártó, ha anunciat aquest dimecres durant unes declaracions en el marc de la seva visita al Principat que Hongria donarà suport a l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea. “El fet de reforçar les relacions entre Andorra i la Unió Europea repercutirà positivament sobre la UE” ha assegurat, Szijjártó. “Hongria farà tot el que és possible perquè les negociacions amb relació a l’acord d’associació puguin enllestir-se com més aviat millor” ha afegit el primer ministre d’Afers Exteriors i Comerç d’Hongria. De fet, tal com ha recordat la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, qui ha comparegut juntament amb Szijjártó, Hongria assumirà la presidència del Consell de la Unió Europea a partir de l’1 de juliol.

Tor ha comentat que en el marc d’aquesta visita els dos representants polítics han abordat diversos aspectes relacionats amb l’actualitat política d’ambdós territoris. “Hem parlat de la nostra relació bilateral i, en particular, de la cooperació en l’àmbit del turisme” ha assenyalat Tor mentre afegia que, precisament, el director general de l’agència pel turisme de la salut hongarès participarà en el pròxim Congrés de Turisme i Neu de Muntanya d’Andorra. “La salut i el benestar són molt importants a Hongria i, per tant, aprofundirem en aquest àmbit perquè tenim un memoràndum d’entesa i hem acordat que treballarem en un pla d’acció per a desenvolupar-lo” ha indicat la ministra d’Afers Exteriors.

A més, Tor ha afegit que amb el ministre Szijjártó també han tractat sobre la qüestió de l’acord de no doble imposició, que ja va entrar en vigor l’any 2022. “Hem aprofundit en aquest acord amb un nou acord per la protecció de les inversions estrangeres” ha destacat la ministra d’Afers Exteriors, tot afegint que, durant aquestes converses, també s’ha parlat de la possibilitat d’un acord d’intercanvi de permisos de conduir. “Estem segurs que ben aviat veurà la llum” ha assegurat, Tor. Per acabar, Tor ha celebrat el fet que Szijjártó els ha avançat que donarà suport a una candidatura en l’àmbit de cooperació multilateral que Andorra presentarà aquest dimecres a un destacat comitè de les Nacions Unides.

Per la seva banda, Szijjártó ha fet saber que l’objectiu d’aquesta trobada rau en el fet que Hongria s’està preparant per a la presidència de la Unió Europea. “És molt important que puguem reforçar aquesta competitivitat” ha apuntat, el ministre hongarès, qui ha destacat que les relacions entre els dos territoris “són molt importants perquè Andorra i Hongria tenen els mateixos interessos”, com ara, el fet de mantenir la competitivitat a través dels impostos baixos o el fet de defensar els drets particulars de cada territori.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play