menu Home
AndorraSuccessos

La policia deté vuit persones per la posessió d’estupefaents la darrera setmana

Ràdio Valira | 13 de febrer de 2024

La policia deté vuit persones per la possessió d’estupefaents la darrera setmana. A la frontera del riu Runer, han sigut enxampats dos homes de 30 i 29 anys que duien 0.7 grams i 9 pastilles d’èxtasi, respectivament. Tanmateix, en un local d’oci nocturn del Tarter es va arrestar un home de 32 anys amb 1 gram de cocaïna rosa “tusi”. Al Pas de la Casa, un home de 27 anys amb 0,4 grams de cocaïna, un home resident de 40 anys amb 1,5 grams de cocaïna i dos homes no residents de 35 i 28 anys amb 2,2 grams de cocaïna. Finalment, a Encamp s’ha controlat a un home resident de 26 anys amb 0,3 grams d’heroïna i 0,3 grams de metamfetamina.

A banda, també s’han realitzat 16 detencions en referència a la conducció sota els efectes de l’alcohol. Dotze homes amb edats compreses entre 22 i els 53 anys, amb taxes superiors a 0,80 g/l. La taxa més elevada ha estat de 2,12 grams d’alcohol per litre de sang i un d’ells, de 19 anys, ha donat un resultat positiu a la prova de tòxics salival.

S’ha intervingut a conductor de 29 anys com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària. Quan l’home que es dirigia a Soldeu va albirar a les forces de l’estat en la CG2 (a Ransol) ha efectuat una maniobra brusca per canviar de sentit i ha accelerat allunyant-se del lloc. Va iniciar-se una persecució en què el conductor ha fet cas omís dels senyals i ha fugit a gran velocitat (100 km/h) cap a Canillo, saltant-se diversos semàfors i posant en risc diverses persones que estaven al Tarter. Ha continuat fent un avançament prohibit a gran velocitat en una zona sense visibilitat i sense il·luminació amb línia contínua, posant en risc la seva integritat com la de la resta d’ocupants del vehicle (tres persones més). Durant la fugida ha estat a punt d’impactar amb el mur d’una façana de l’Aldosa fins que se’l va controlar en un carrer sense sortida. Ha donat un positiu en alcoholèmia de 0,73 g/l i un negatiu a la prova de tòxics.

A l’interior d’un cotxe s’ha trobat 94 grams de marihuana, després que el conductor donés positiu en tòxics (THC, cocaïna i amfetamina) i hagués amagat sis grams de cocaïna en el seu cos. En addició, un home de 47 anys ha donat positiu en el control alcoholèmia (1.80) i tòxics (THC i amfetamina) i se li trobes 4.1 grams d’speed i 5.6 grams de marihuana.

A Andorra la Vella, per delictes contra l’honor i contra la llibertat, un home va ser detingut per insultar i amenaçar de mort els policies quan el controlen a l’exterior d’un local d’oci nocturn en actitud agressiva, causant aldarulls perquè no l’hi permeten l’accés. En la mateixa parròquia, un home de 48 anys va ser detingut a l’exterior d’un local d’oci en produir-se una baralla, on li ha donat un cop de colze al rostre d’un altre individu, provocant-li una ferida que ha requerit punts de sutura al llavi superior. Un home de 23 anys indocumentat ha donat una identitat falsa i fa objecte d’una ordre d’expulsió del Principat.

En un domicili d’Encamp, un home de 30 anys va ser detingut com a presumpte autor de delictes contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic. La policia ha acudit per una desavinença conjugal, on la dona ha manifestat que l’interessat des de fa temps mostra un tracte degradant i injuriós vers ella, tanmateix, en el dia de la detenció, després d’una disputa l’hauria agafat molt fort a la zona del bíceps de braç esquerre i l’hauria llençat a terra.

Finalment, en una pensió d’Escaldes-Engordany, s’han arrestat dues dones residents de 38 i 21 anys respectivament, per un delicte contra la integritat física en l’àmbit domèstic (ambdues) i la segona també pels delictes contra l’honor i contra la funció pública, ja que ha desobeït i injuriat als agents policials. Se’ls va requerir per una agressió mútua de parella.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play