menu Home
AndorraPólitica

Coma s’obre a modificar el POUP davant les demandes dels propietaris de terres

Ràdio Valira | 8 de febrer de 2024

La cònsol major d’Ordino, Maria del Mar Coma, s’ha mostrat oberta a modificar el Pla d’Urbanisme (POUP) a petició d’una demanda formulada per representants de l’Associació de Propietaris de Terres d’Ordino, qui demanen dur a terme alguns canvis respecte a les parcel·les no urbanitzables. Així ho ha assegurat aquest dimecres la mandatària comunal en el marc d’unes declaracions posteriors a la sessió de consell de comú tradicional dels arrendaments. “Hi ha propietaris que han conservat terres, i ara els diuen que tenen un valor nul. Això tampoc és just” ha admès, Coma. “Penso que, almenys, se’ls hauria de permetre construir una vivenda unifamiliar, especialment si la construcció està destinada als seus fills” ha afegit.

Coma, amb relació a aquesta qüestió, ha assegurat que aquestes modificacions no afectaran l’esperit inicial del POUP, que es va concebre amb l’objectiu de limitar la construcció desmesurada de la parròquia. “L’objectiu final és el mateix. Només volem que tothom se senti còmode” ha puntualitzat la cònsol major ordinenca. En aquest sentit, Coma ha informat que el president de l’associació els farà arribar aquest dijous una carta amb les peticions corresponents. “Mirarem la carta amb els nostres assessors i buscarem un consens amb els ciutadans de la parròquia” ha comunicat la mandatària comunal. “Hem de veure amb quines qüestions podem estar d’acord i amb quines ens hem d’oposar” ha afegit.

Durant la sessió de consell de comú, el conseller de la minoria, Enric Dolsa, ha expressat el seu desacord per la manera com la majoria ha gestionat la convocatòria pública relacionada amb la jornada consultiva en el marc de l’exposició pública del POUP que es va dur a terme a través del portal ‘Ordino és Viu’. “Ens hem assabentat d’aquestes reunions per la premsa” ha lamentat el conseller d’Units per Ordino. “Penso que la convocatòria no ha estat suficient, ja que no es tracta d’un mitjà de comunicació oficial” ha afegit, Dolsa. Pel que fa a aquest tema, Coma ha valorat positivament la jornada i ha destacat que molts dels assistents han fet aportacions. En aquest sentit, la cònsol major ha subratllat que, en total, hi han assistit un centenar de persones entre les sessions celebrades a Ordino i a Llorts. Quant a la reunió de la Cortinada, que s’ha suspès per una qüestió relacionada amb l’assistència d’una de les arquitectes, Coma ha informat que es tornarà a convocar més endavant.

Dolsa ha volgut també fer públic el seu descontentament per la tala d’un bedoll que es trobava a l’aparcament situat al davant de la Fleca Font. En aquest sentit, el cònsol menor d’Ordino, Eduard Betriu, ha explicat que aquesta acció -que s’emmarca dins el pla de gestió forestal- estava justificada i, simplement, era “un acte de prevenció davant de possibles ventades”. Al seu torn, la consellera d’Units per Ordino, Jordina Bringué, ha proposat fer un canvi relacionat amb l’augment dels salaris més baixos dels treballadors del comú.

D’altra banda, també s’ha celebrat la subhasta per a l’arrendament dels cortons del 2024 i s’ha dut a terme el jurament de la nova secretària general del comú, Agda Castillo.


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play