menu Home
AndorraGeneralSuccessos

Les protestes dels agricultors generen cues quilomètriques per entrar a Andorra

Ràdio Valira | 6 de febrer de 2024

La marxa lenta d’agricultors de la Cerdanya i l’Alt Urgell que està tenint lloc a l’N-260 i l’N-145 està generant cues quilomètriques per accedir a Andorra. Desenes de tractors -una norantena segons l’organització-, estan col·lapsant l’arribada fins a la frontera de la Farga de Moles arran d’una protesta pels drets dels pagesos i del sector primari que s’ha iniciat a les 11 hores i que, en principi, es preveu que s’allargui fins a les sis de la tarda. A hores d’ara, tal com informa el departament de Mobilitat, la marxa lenta està provocant retencions de fins a nou quilòmetres.

Sota el lema ‘Sense pagesia ni hi ha Pirineu!’, els manifestants han començat la marxa en dos punts diferents: al polígon industrial de Castellciutat i al barri de Sant Pere. Des d’aquests llocs, als dos extrems del municipi, han començat sengles marxes de tractors fins a trobar-se a l’entrada nord de la Seu, des d’on han enfilat l’N-145 en direcció cap a la frontera del riu Runer. Els sindicats agraris han avançat que esperen una resposta del Govern de la Generalitat a les seves reclamacions, però que si aquestes no arriben, no descarten fer noves mobilitzacions semblants al llarg dels dies següents.

Les reclamacions del col·lectiu són posar fi als abusos que pateixen els petits productors obligats a vendre per sota de preu de cost, uns plans estratègics de la Política Agrària Comuna (PAC) adaptats a la realitat mediterrània, solucions per als danys de fauna i acabar amb la competència deslleial de productes importats de fora de la Unió Europea. A les reivindicacions, s’hi suma el rebuig a les restriccions que s’han aplicat per pal·liar els efectes de la sequera i el gran volum de burocràcia.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play