menu Home
AndorraEconomia

L’IPC avançat del gener baixa al 4,4%

Ràdio Valira | 1 de febrer de 2024

La variació interanual estimada de l’IPC al mes de gener s’ha fixat en el 4,4% segons el càlcul de l’indicador avançat fet públic aquest dijous pel departament d’Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria dues dècimes respecte de l’IPC avaluat al desembre (4,6%).

Aquest comportament de la inflació seria a causa de l’evolució dels preus dels grups d’aliments i begudes no alcohòliques i del grup de vestit i calçat. Per contra, el grup de transports i la pujada dels preus de l’electricitat haurien contribuït a augmentar la inflació.

Pel que fa als països de l’entorn, l’IPC avançat d’Espanya al gener s’ha situat en el 3,4%. En cas de confirmar-se, augmentaria tres dècimes respecte de la variació registrada durant el mes anterior. Per la seva banda, l’IPC avançat de França ha arribat al 3,1%, fet que suposa una disminució de sis dècimes respecte de la variació registrada al desembre.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play