menu Home
AndorraPólitica

El PS demana modficar la llei per otorgar més poders al Raonador del Ciutadà

Ingrid Monreal | 1 de febrer de 2024

El Partit Socialdemòcrata considera que el Raonador del Ciutadà hauria de tenir més poders i estar més protegit com a institució. La consellera general Susanna Vela, ha anunciat la proposta de modificació de la llei del raonador durant la roda de premsa de presentació. Una proposta que “va ser compartida fa quatre mesos a tots els grups parlamentaris de l’actual cambra i del que no em rebut cap resposta”, explica Vela.

L’objectiu d’aquestes modificacions, tal i com ha explicat la consellera, és assolir els estàndards europeus que marca la Comissió de Venècia, l’òrgan consultiu del Consell d’Europa sobre aquestes qüestions. En aquest sentit, la institució  considera que el Raonador del Ciutadà hauria de tenir, entre d’altres, la possibilitat d’impugnar la constitucionalitat de les lleis i reglaments davant del Tribunal Constitucional, a la vegada que hauria de tenir més poders.

És per això que la presidenta del Grup Parlamentari, Judith Salazar, ha destacat que la primera de les modificacions que recull la proposició de llei, és la dotació d’un alt rang a la institució, que a més implicaria una remuneració vinculada a la posició.

Una altra de les modificacions que s’ha dut a terme, fa referència als criteris de selecció, incorporant una sèrie de criteris més, ja que fins ara, per optar a ser Raonador, únicament es requeria ser nacional, i tenir més de 18 anys.

Pel que fa a la tercera modificació, recull una millora en els procediments. Així doncs, entre d’altres, es vol obrir l’àmbit d’actuació al sector privat, per a què el Raonador pugi fer d’intermediari en aquest tipus de queixes.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play