menu Home
AndorraPólitica

Habitatge vol tenir en un mes el reglament sobre els requisits per accedir al parc públic

Ràdio Valira | 31 de gener de 2024

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha reiterat aquest dimarts la “preocupació” de l’executiu per la temàtica de l’habitatge i ha destacat que els resultats del darrer Observatori, que evidencien el neguit ciutadà sobre aquesta qüestió no la “sorprèn” perquè es tracta de percentatges similars als que es van donar sis mesos enrere i ha reiterat que “per això” està al Govern, per intentar “millorar la situació”. En aquest sentit, ha explicat que aquest dimarts mateix hi ha hagut una nova reunió del grup de treball entre el Govern i el Consell General al voltant de l’habitatge i que ha servit per abordar el reglament que ha de fixar els requisits per a l’accés als habitatges del parc públic. Marsol ha manifestat que espera que aquest text pugui estar enllestit en un termini d’un mes, ja que cal tenir en compte que el primer immoble d’habitatges a preu regulat serà el de l’antic hotel Àrtic que podria acollir ja persones al mes d’abril.

Així, l’executiu treballa, tal com ja s’havia anunciat, en aquest reglament que ha de determinar els requisits que els inquilins han de complir per poder-se acollir a un d’aquests habitatges. De manera paral·lela, es col·labora amb els comuns per poder determinar els preus de referència. En aquest sentit, cal recordar que en reunió de cònsols ja es va tractar que les corporacions comunals puguin facilitar les dades que tenen sobre inquilinat per poder establir aquestes referències de preus. Marsol ha especificat que ja són dos els comuns que estan buidant aquestes dades.

Paral·lelament, ha recordat que l’executiu treballa en la modificació dels avals per a la compra d’un habitatge. Ho ha reiterat a preguntes dels mitjans de comunicació sobre les dades facilitades aquest dilluns per l’Institut Nacional de l’Habitatge que anunciava que només hi havia hagut quatre beneficiaris. La titular d’Habitatge ha explicat que des de Finances es treballa en modificacions, ja que sembla que s’ha detectat que els barems salarials són “molt alts” i, per tant, es volen reajustar de tal manera que més persones es puguin acollir a aquesta mesura que vol facilitar l’accés a un habitatge de compra.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play