menu Home
AndorraEsportsGeneral

Bones expectatives per a la Festa del Nòrdic tot i la neu escassa

Ràdio Valira | 30 de gener de 2024

Torna la Festa del Nòrdic del 9 a l’11 de febrer, amb diferents proves per donar-li importància a l’esquí de fons. Un cap de setmana a les pistes de Naturland, que acullen esportistes individuals i de clubs provinents d’Espanya i França.

El conseller d’Esports de Sant Julià de Lòria, Marc Ferré, ha volgut posar en rellevància que és una prova del circuit d’esquí de fons molt important, ja que no només acullen a gent del país, sinó que també assisteix gent del Pirineu català i francès, i en algunes edicions, esquiadors del País Basc. “Volem posar en rellevància des del comú que l’esquí de fons és patrimoni nostre, l’hem de cuidar i potenciar, no només promoure’l”, ha volgut incidir Ferré, posant com a exemple a talents nacionals la fondista, Gina Del Rio, qui és líder del circuit europeu júnior, Irineu Esteve i Carola Vila.

“Més enllà de les casuístiques meteorològiques que ens trobem ara mateix i les previsions que hi ha, esperem que es pugui realitzar aquest esdeveniment i que tinguem una continuïtat en la participació”, ha mencionat de manera optimista el conseller d’Esports, qui espera poder superar els participants en relació amb altres anys. “L’any passat van estar al voltant de les 150 inscripcions” ha revelat el director de LAUesport, Oscar Balcells, considerant cadascuna de les proves. D’aquestes, 100 eren de la Festa del Nòrdic, 70 per a la jornada de diumenge i 40 inscripcions de 20 parelles per a la jornada de relleus.

Tot i això, ja han tingut contacte amb clubs de Benasque, qui normalment no participava, o de la Vall d’Aran. La garantia de neu de Naturland permet oferir el programa de la Festa del Nòrdic, de moment, i preveuen que els clubs s’animaran a venir, ja que “no s’han pogut desenvolupar moltes més proves al Principat”, ha esmentat.

Novetats de dates i proves

“El programa consta de tres dies, és la novetat d’aquest any”, així ho ha anunciat Balcells, “a diferència d’edicions anteriors, en les que la festa la fèiem dissabte i diumenge amb skicross i marxa, i després de forma diferenciada fèiem la nocturna de relleus. Aquest any hem volgut agrupar les tres proves en un cap de setmana”. Han decidit canviar el sistema per poder garantir als participants tot un ventall de proves durant els dies marcats.

La festa donarà el tret de sortida divendres 9 amb els relleus nocturns per parelles a les 20 hores. Una prova dividida en dues úniques categories (U10-12-14-16 i U18-20-Sènior) on “la idea és que sigui bastant festiu, bastant lúdic i puguin participar tant infants com adults”, ha remarcat el director de LAUesport, explicant que en edicions anteriors inclús s’han arribat a disfressar. Dissabte es disputa durant el matí l’skicross (U10 a U20) a les 10 hores i a les 12 hores, començaran les finals skicross bateries, una altra de les novetats presentades. A més, se li afegeixen les nits nòrdiques, l’atractiu principal d’enguany, sent una activitat proposada per Naturland amb l’objectiu de poder descobrir els racons de la Rabassa en un escenari únic: sota el llum dels estels. “Ofereixen poder practicar, fer classes d’esquí nòrdic i després fer una petita festa a la borda de Conangle”, ha aclarit.

L’sprint, amb un procés similar a l’skicross, clausura la festa, a canvi de la tradicional marxa. Això s’ha produït en conseqüència de les condicions de neu i la climatologia i “per poder donar resposta a tots aquests clubs, que aprofitaven tot el cap de setmana i es desplaçaven a Andorra, que poguéssim oferir-los tot un programa de proves tot i no fer la marxa de diumenge”, ha justificat Balcells.

Les inscripcions estan obertes fins al 8 de febrer i es poden realitzar a través de la pàgina web www.lauesport.ad.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play