menu Home
AndorraEconomia

Les vendes a les grans superfícies s’incrementen un 6,5%

Ràdio Valira | 22 de gener de 2024

L’índex de vendes de les grans superfícies comercials va créixer un 6,5% el novembre del 2023 respecte del mateix mes anterior. Segons publica aquest dilluns el departament d’Estadística, si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta de productes, la categoria d’alimentació presenta una variació positiva del 8,2% en comparació amb el període homòleg del 2022. Pel que fa a la resta de productes, creixen un 4,9% respecte de la mateixa referència.

Així mateix, quant a les variacions intermensuals, l’índex general corresponent al novembre del 2023 experimenta una variació positiva del 4,3%, tenint en compte que es tracta de dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes del calendari.

Pel que fa a l’índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminar l’efecte dels preus, al novembre va decréixer un 0,7% respecte del novembre de l’any anterior. En aquest sentit, la categoria d’alimentació va caure un 0,8%, mentre que l’índex relatiu a la resta de productes va tenir una variació negativa de l’1,1% respecte del mateix període de l’any anterior.

D’altra banda, des d’Estadística també s’assenyala que l’índex d’ocupació de les grans superfícies del comerç al detall al novembre es va incrementar un 3,1% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, i també representa un augment de l’1,9% respecte de l’enregistrat l’octubre del 2023.

Pel que fa al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials el novembre del 2023, el 64,6% correspon al gènere femení i el 35,4% restant al gènere masculí, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Si es comparen les dades amb el mateix període de l’any anterior, es pot veure que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d’establiments no pateix variacions. D’altra banda, la proporció d’homes ocupats en les grans superfícies augmenta el 0,1% aquest mateix mes.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play