menu Home
AndorraEsports

La 32a edició del Trofeu Borrufa comptarà amb 259 corredors de 27 països

Ràdio Valira | 19 de gener de 2024

259 corredors, 35 equips i 27 països estaran presents en la 32a edició del trofeu Borrufa d’esquí alpí base (sub 14 i sub 16). Així ho ha anunciat aquest dijous el director de l’estació d’Ordino-Arcalís, Israel Ramonet, durant la corresponent presentació de l’esdeveniment que coincideix amb el 40è aniversari de l’estació, una competició que comprèn les categories de supergegant i descens.

Com a novetat, el Trofeu Borrufa amplia els corredors andorrans, els quals passaran de ser trenta a poc més de seixanta. Tal com ha explicat la portaveu de la junta de la federació andorrana d’esquí, Meritxell Santuré, aquesta és una demanda provinent del subcomitè alpí de la federació format pels clubs, perquè “es considerava que es posa massa pressió als corredors i corredores quan es feia la selecció. No solament pel Borrufa, sinó per tota la temporada”. Per això, han decidit classificar a tots els tecnificats i EEBE per l’elecció, mantenint els criteris habituals que determinen quins participants van a cadascun dels tres grups.

Santuré ha ale·legat que per a alguns dels corredors és la primera vegada que desfilen portant la bandera d’Andorra i ha afirmat que, identitàriament, és molt important. “Pensem que aquesta modificació, ajudarà a rebaixar la pressió i alhora, mantenir l’exigència per a la lluita d’un millor dorsal. Estem convençuts que aquest canvi significarà un plus en motivació per als participants”, ha conclòs.

Per la seva banda, el director d’Ordino-Arcalís ha afirmat que “esperem un temps estable que ens permeti respectar el calendari previst, però cauran nevades per als pròxims dies”.

Cursa preparatòria per arribar alt al món de l’esquí

El conseller de Turisme d’Ordino, Jordi Serracanta, començava destacant la importància que presenta aquest trofeu tant en l’àmbit nacional com internacional. Ha ficat com a exemple la carrera de Joan Verdú, Àxel Moreno o Cande Moreno, que ja van disputar el Borrufa i “estem veient perfectament on estan i on han arribat dins del món de l’esquí”. “Aquests són els andorrans, però hi ha gent d’altres països que han passat per aquí i ara són capdavanters a copa d’Europa i copa del Món”, ha afegit.

Remarcant la força que suposa per al país, Serracanta ha mencionat que és la primera edició que se celebra d’ençà que Ordino ha rebut el premi al millor poble turístic. Un títol que els referma com parròquia d’esport i natura.

Ramonet i Santuré també han coincidit en l’aspecte més important: els valors de l’esport nacional. “L’esport, la resistència i el compromís. Aquests valors són els que volem transmetre a les noves generacions”, ha afirmat Ramonet. Per la seva part, la portaveu de la FAE ha complementat l’esmentat explicant que a la sortida es viu un ambient magnífic: “Veus als participants amb una professionalitat i una concentració on veus que se’ls hi transmet uns valors de sacrifici, millora personal i superació d’adversitats. Per ells, són competicions molt importants”.

La competició comença dilluns 22 de gener a les 10.30 hores, i posarà el punt final dijous 25. Tanmateix, no serà fins a les 17.30 hores quan se celebri la inauguració, amb la desfilada de participants i equips i el primer lliurament de premis, a la plaça del poble d’Ordino.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play