menu Home
AndorraEsports

Sarabia valora la zona de descens com un ‘repte meravellós’

Ràdio Valira | 18 de gener de 2024

Continua la mala ratxa per al FC Andorra després de perdre contra el líder de la Lliga Hypermotion, CD Leganés. Per primera vegada, els d’Eder Sarabia entren en zona de descens i el tècnic ho té clar: “Són coses normals i ho hem d’assumir com a tal”.

L’entrenador del FC Andorra, afirma que treballen bé, amb tots els aspectes molt clar. Manifesta que estar en les posicions crítiques de la classificació no afecta, sinó que ho veuen com “un repte meravellós i l’oportunitat de demostrar en aquestes vint jornades que volem continuar gaudint del futbol professional, de jugar en estadis, contra equips i partits com el de demà”. No hi ha pressió, l’entrenador va ser molt directe a la xerrada postpartit de dilluns: “Els vaig dir que la història d’un club s’escriu amb coses, fets, moments. Amb Jaume (Nogués) de vegades hem bromejat en fer un powerpoint amb coses puntuals, com el moment de l’ascens o partits espectaculars que hem jugat. I ficarem també 15 de gener, que queda com el dia en què, per primera vegada, el Futbol Club Andorra estava en descens”.

“Ara hem de millorar i afrontar-ho amb personalitat, valentia i essència, que és el que ens ha portat fins aquí”, declara i cita a la jugadora del FC Barcelona, Alexia Putellas: “No he arribat fins aquí només per quedar-me aquí”.

Plantilla massa jove, un problema amb solució

Encara que es declara una ‘manca d’ofici’ en l’anterior partit contra l’equip ‘pepiner’, Sarabia proposa analitzar el partit en global. “Estàs jugant contra el líder, hem sigut juntament amb el Racing de Ferrol, l’únic equip que li ha fet dos gols. Hem generat bastant i el partit va ser el que nosaltres volíem en molts moments. De vegades, s’ha de tenir aquella calma i seguretat en si mateix i poder conduir moments determinats”, comenta. Sent autocrític, el tècnic valora que van estar fers tant en atac com en defensa, però, reconeix que falta maduresa i competitivitat tenint en compte que la plantilla encara és massa jove.

Reial Saragossa, el pròxim mal de cap

La Romareda és el pròxim escenari on els tricolors han de demostrar que “estan conscienciats i tenen una voluntat enorme”, com explica el basc. Volen buscar un partit sent el que ja són, valents en atac i en defensa, sense un model de joc per ‘sobreviure’. “Hem de jugar amb l’aspecte mental”, inicia, “pensar en què pot suposar la pressió que ells puguin tenir. De com van començar a com estan ara, aquestes expectatives no s’estan complint”, al·lega.

Un duel que es disputarà divendres i no esperen que sigui lineal, ja que, com menciona el míster, els hi tocarà donar un “pas de maduresa” per saber quan han de defensar i han de ser agressius a l’àrea: “sortirem amb tot el que necessitem per fer un gran partit”.

El potencial de Karrikaburu

Entre moments de patiment i incertesa, Eder Sarabia també ha examinat el segon partit del recentment arribat, Jon Karrikaburu: “Tot i haver fallat en una jugada on si la deixava passar, era gol d’Iván Gil quasi segur, no volem ficar-li molta pressió”. És per aquest motiu que demana calma, ja que sap que encara que manquin vint jornades de lliga i Karrikaburu ha d’intentar donar rendiment ràpid, va veure un joc molt positiu diumenge.

“En dos o tres partits serà quan trobarem la seva millor versió. S’ha d’anar adaptant a la nostra manera de jugar i agafar el rodatge que li falta degut a la manca de competició”, conclou, tranquil·litzant i posant esperança en el jugador provinent de la Reial Societat.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play