menu Home
AndorraCultura

La Trenca i Altaïr exploren la literatura de viatges a través d’un nou cicle de xerrades

Ràdio Valira | 17 de gener de 2024

La llibreria La Trenca, en col·laboració amb un dels fundadors de la llibreria Altaïr, Albert Padrol, iniciarà aquest mes de gener ‘El sentit del Viatge’, un nou cicle de xerrades centrat en la literatura de viatges. Aquest projecte, que constarà de tres xerrades, comptarà amb la participació de tres reconegudes autores del món de la literatura de viatges a l’estat espanyol: Patricia Almarcegui (31 de gener), Maria Belmonte (28 de febrer) i Ana Briongos (20 de març). “Feia molt temps que desitjàvem incorporar la literatura de viatges a la llibreria, i qui millor per fer-ho que l’Albert, per aconsellar-nos i ajudar-nos”, ha assenyalat Haydée Vila, la llibretera de La Trenca, durant la presentació del cicle.

L’objectiu d’aquest cicle, com ha destacat Padrol, és convertir-se en un club de lectura i recuperar un tipus de literatura de viatges amb profunditat. “La literatura de viatges està patint una devaluació a causa de la sobreproducció d’obres d’escriptors improvisats que simplement narren les seves experiències”, ha indicat, Padrol. “Hem seleccionat tres escriptores que no només narren el que han vist, sinó que també aporten una dimensió reflexiva”, ha afegit el coordinador del cicle.

En aquest primer cicle, que podria expandir-se si té èxit, Vila i Padrol han decidit convidar tres dones en homenatge al públic que acostuma a predominar en aquests esdeveniments. “Són les dones les que participen més en aquests actes. Què millor que buscar tres dones!” ha assegurat, Padrol.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play