menu Home
AndorraCultura

El Festival Ull Nu obre la convocatòria, amb premis al millor muntatge i guió com a novetat

Ràdio Valira | 17 de gener de 2024

A partir del 16 de gener i fins al pròxim 24 de març romandrà oberta la convocatòria per participar en l’11a edició de l’Ull Nu, Festival Audiovisual d’Andorra, que tindrà lloc entre el 8 i el 12 de maig. Així, els joves menors de trenta-cinc anys que vulguin inscriure les seves creacions hauran de ser nascuts o residents a Andorra, Catalunya, Navarra, Aragó, País Basc, Occitània o Nova Aquitània i les seves creacions poden ser del gènere de la ficció, el documental, l’animació, el videoart, el videoclip, entre altres opcions.

Com a novetats d’aquest any, es premiarà el millor muntatge amb 1.000 euros, un premi que dota el Govern, i també es farà entrega del premi al millor guió, dotat amb altres 1.000 euros pel Consell General. D’aquesta manera, el Festival Ull Nu vol fer valer dos aspectes més que són claus en la producció audiovisual.

La resta del cartell de premis 2024 el conformen el premi al millor curtmetratge, dotat pel Govern amb 1.500 euros, el premi a la millor direcció, patrocinat pel Fòrum de la Joventut d’Andorra amb 1.000 euros, el premi a la millor fotografia, dotat per la Comissió Nacional Andorrana de la Unesco, per un valor de 800 euros, el premi jurat Carnet Jove Andorra al millor curtmetratge, també dotat amb 1.000 euros i el premi memòria històrica que patrocina l’Arxiu Nacional d’Andorra, amb 1.000 euros.

Els guanyadors es decidiran entre tots els curtmetratges que entrin a concurs i, com és ja habitual, el públic assistent podrà dir-hi la seva votant in situ les seves obres preferides.

Les inscripcions es poden fer mitjançant la pàgina web del festival, www.festivalullnu.com/participa, o bé a través de les plataformes FilmFest Platform o Festhome i tots els guanyadors es donaran a conèixer en la cerimònia de cloenda del festival, que tindrà lloc a Andorra la Vella el diumenge 12 de maig.

El Festival Ull Nu se centra en aquesta 11a edició en els curtmetratges i pretén augmentar la participació en el concurs així com atraure l’interès dels professionals per acabar de crear un teixit sòlid de trobada d’especialistes en el sector.

Ull Nu LAB de guió
Per segon cop, i vist l’èxit de la passada edició, el Festival Ull Nu incorpora a les seves propostes l’Ull Nu LAB, el laboratori de guions de curtmetratges. La convocatòria per a les propostes que hi vulguin participar estarà oberta entre l’1 de febrer i l’1 d’abril.

Entre els candidats, es triaran vuit guions que seran els finalistes que gaudiran de les sessions de treball per millorar les versions presentades al costat de tutors experts i professionals de la indústria audiovisual. L’any passat, en la primera edició de l’Ull Nu LAB, els afortunats van aprendre de la mà de la directora, guionista i muntadora de cinema catalana, Neus Ballús, i el cineasta espanyol Chema García Ibarra.

Els guionistes i directors participants han de ser menors de 35 anys i nascuts i/o residents en els següents territoris: Andorra, Catalunya, Navarra, Aragó, País Basc, Occitània i Nova Aquitània. Un jurat professional triarà dos guanyadors que s’enduran 500 € cada u, per ajudar a la producció del projecte treballat en el Lab.

Les inscripcions per a l’Ull Un LAB es poden realitzar enviant un correu electrònic a: participacio@festivalullnu.com i les bases es troben a la pàgina web del Festival www.festivalullnu.com/lab.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play