menu Home
AndorraSalut

L’administració del fàrmac contra el VRS s’amplia als infants nascuts de l’1 de gener al 31 de març d’aquest any

Ràdio Valira | 12 de gener de 2024

El ministeri de Salut ha decidit ampliar l’administració del fàrmac contra el virus respiratori sincicial (VRS) als infants nounats nascuts de l’1 de gener fins al 31 de març del 2024. Aquesta recomanació s’afegeix a la ja vigent la qual inclou els menors de dos anys amb factors de risc, com és el cas dels prematurs o a aquells que pateixen patologies respiratòries. L’objectiu d’aquesta mesura és protegir els menors més vulnerables envers aquestes afeccions respiratòries.

El ministeri encarregat de la salut ha pres aquesta decisió vista l’efectivitat del fàrmac en els infants als que se’ls ha administrat i l’evidència del funcionament d’aquest tractament en la reducció dels ingressos hospitalaris a les zones i països on s’ha aplicat.

En la resta de casos d’infants menors de dos anys, serà el metge pediatra qui proposarà l’administració del fàrmac als pacients que tinguin factors de risc i formin part del col·lectiu d’infants més vulnerables a desenvolupar quadres més greus per la infecció pel VRS.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play