menu Home
AndorraSocietat

Disset centres educatius d’Andorra, l’Alt Pirineu i Aran participen en la 8a edició del concurs literari WhatsApp Relats

Ràdio Valira | 12 de gener de 2024

Més d’un miler d’alumnes de quart de primera ensenyança de disset centres educatius d’Andorra, l’Alt Pirineu i Aran han participat en la vuitena edició del concurs literari WhatsApp Relats del Pirineu. Es tracta d’una activitat cultural transfronterera que té com a objectiu incentivar la creació literària dels joves estudiants a través d’eines d’un ús tan habitual com són el telèfon mòbil i l’aplicació de missatgeria instantània més popular del món.

Per part del Principat hi han participat vuit centres dels tres sistemes educatius: les escoles andorranes de segona ensenyança de Santa Coloma, Encamp i Ordino; el col·legi espanyol María Moliner; el col·legi Mare Janer; el col·legi Sant Ermengol; el centre Àgora Andorra International School; i el Lycée Comte de Foix. De la banda catalana, els centres participants han estat el Joan Brudieu, La Valira i La Salle de la Seu d’Urgell; l’Institut Escola d’Oliana; l’Hug Roger III de Sort; el Morelló d’Esterri d’Àneu; l’Institut de la Pobla de Segur; el Pere Borrell de Puigcerdà; i l’Institut d’Aran de Vielha.

La jornada ha començat a primera hora del matí quan els professors coordinadors del concurs de cada centre han rebut un missatge de WhatsApp amb el tema sobre el qual han hagut d’escriure els alumnes. Aquests han disposat d’una hora de temps per crear un relat d’un màxim de 100 paraules i després l’han enviat, també per WhatsApp, a un número de telèfon proporcionat per l’organització.

Un cop rebuts tots els relats, s’han codificat i anonimitzat abans de transferir els textos als jurats. Aquest seleccionarà deu relats finalistes, entre els quals se n’elegiran tres com a premiats que es faran públics durant el tercer trimestre. El primer premi consisteix en una tauleta tàctil; el segon premi en un rellotge intel·ligent; i el tercer en una motxilla d’estudiant. Els set finalistes restants rebran cadascun un joc d’auriculars sense fils.

El concurs és impulsat i organitzat pel ministeri de Relacions Institucionals, Educació i universitats del Govern, l’associació llibre del Pirineu, el servei educatiu de l’Alt Urgell, l’ajuntament de la Seu d’Urgell i el consell comarcal de l’Alt Urgell i compta amb el suport de l’institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play