menu Home
AndorraPólitica

Coma s’afegeix a la crida de prudència davant la situació de Grifols

Ràdio Valira | 12 de gener de 2024

La cònsol major d’Ordino, Maria del Mar Coma, ha demanat prudència davant la situació de Grifols, sumant-se, així, a la crida que va fer aquest dimecres el cap de Govern, Xavier Espot, amb relació a la mateixa qüestió. La farmacèutica va experimentar una forta caiguda de les seves accions aquest dimarts. “Són notícies molt recents. Estic segura que el cap de Govern prendrà les mesures adients al moment que calgui” ha indicat, Coma, durant unes declaracions posteriors a la primera sessió de consell de comú de l’any.

Coma, per altra banda, ha admès que desconeix el calendari d’aquest projecte i, per tant, no pot opinar sobre si es retardarà o no. “S’ha iniciat un diàleg que no s’esperaven i, com a resultat, ens hem de quedar a l’espera i hem de ser molt prudents amb tot allò que passi” ha insistit la mandatària ordinenca, qui ha recordat que, tot i que encara no ha tingut ocasió de parlar-ne amb el cap de Govern, el comú es troba a disposició de l’executiu.

Quant al conseller de l’oposició, Enric Dolsa, ha informat que fa pocs dies va iniciar un ‘procés de súplica’ al Constitucional i que, un cop obtingui la resposta, es dirigirà a Estrasburg. “Jo i els advocats de fora continuem pensant que aquest contracte que van signar Grifols i el Govern, en el moment en què es va signar, no es podia formalitzar perquè contravenia tres lleis” ha assenyalat, Dolsa, deixant clar que en cap moment s’ha posicionat en contra de la multinacional farmacèutica, sinó de tot allò relacionat amb el projecte Grifols.

La sessió de consell de comú ha comptat amb la presa de possessió de la consellera de la minoria, Jordina Bringué, qui es trobava absent durant el jurament, i de l’interventor comunal, Joan Anglada. A més, s’ha aprovat la nova Junta de Govern, que integra la nova majoria formada per vuit consellers, i la designació de les comissions i els seus titulars. Coma, en aquest sentit, ha expressat la voluntat de posar-se a treballar immediatament en el pressupost, amb l’esperança d’aprovar-lo durant el primer trimestre de l’any. Una de les novetats més destacades és la creació de la conselleria de participació i associacionisme, amb l’objectiu de donar més veu i implicar la ciutadania en els processos de presa de decisions.

Pel que fa a la composició de les comissions permanents i les presidències, destaquen la rellevància que tindrà Obres, Urbanisme i Cadastre, presidida per Coma amb la vicepresidència del cònsol menor, Eduard Betriu. Betriu, en aquest sentit, tornarà a presidir la comissió d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, que tornarà a ser un altre dels pilars on es basarà la gestió comunal dels quatre anys vinents.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play