menu Home
AndorraCultura

El grup de folklore Casa de Portugal portarà les Janeiras a prop d’una vintena d’indrets

Ràdio Valira | 11 de gener de 2024

El grup de folklore Casa de Portugal dona el tret de sortida, aquest dissabte vinent, a la 17a edició de les Janeiras, una tradició portuguesa que promou la visita dels membres del grup per desitjar un bon any i molta prosperitat a inicis d’un nou any. La primera visita serà a l’església de Santa Eulàlia d’Encamp on, a més a més de presentar les Janeiras els membres del grup participaran en la missa amb càntics litúrgics.

Enguany estan previstes prop d’una vintena de visites a les esglésies del Principat, cases particulars i establiments comercials, durant els tres propers cap de setmana del mes de gener.

L’edició del 2024 finalitzarà el diumenge 28 amb la tradicional visita a la catedral de Santa Maria d’Urgell, a la Seu d’Urgell on els membres del grup participen en la missa presidida per l’arquebisbe Joan-Enric Vives i Sicília i en finalitzar, presentaran un breu repertori de Janeiras a tots els assistents.

Les Janeiras és una tradició portuguesa secular en la qual grups de jovent visiten els pobles, porta a porta per desitjar un bon any a tothom, cantant i tocant instruments tradicionals. Els caps de casa que obrien la porta obsequiaven els cantaires amb productes del rebost.
Amb aquesta iniciativa cultural el grup de folklore Casa de Portugal dona el tret de sortida al curs 2024 amb la realització d’iniciatives culturals com el Festival de folklore Ibèric i el mercat tradicional El Feirão, entre d’altres.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play