menu Home
AndorraPólitica

Compromís dels grups parlamentaris a millorar la llei de protecció de dades per evitar més dimissions

Ràdio Valira | 11 de gener de 2024

La Junta de Presidents ha mostrat aquest dimecres la seva preocupació per la situació viscuda a l’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA), organisme depenent del Consell General, amb la dimissió de tres inspectores en els darrers dos anys, sota el mandat de la cap de l’agència, Resma Punjabi.

Per tal d’impulsar millores en la gestió de l’APDA, la comissió legislativa d’Interior es reunirà al llarg dels pròxims dies amb Punjabi i amb totes inspectores que han passat per l’agència en aquest període.

Conscients que aquestes millores passen també per la modificació de la llei qualificada de Protecció de Dades, en els articles que fan referència al funcionament de l’APDA, tots els grups parlamentaris han mostrat la seva predisposició a introduir les modificacions legislatives necessàries al llarg del pròxim període de sessions que comença l’1 de març.

Una vuitantena d’esmenes al pressupost
D’altra banda, referent al projecte de llei del pressupost, aquest dimecres ha finalitzat el termini per a la presentació d’esmenes. En total, els grups parlamentaris han presentat una vuitantena d’esmenes que ara hauran de ser examinades per tal d’admetre-les a tràmit.

En la sessió que debatrà el pressupost està previst que s’incloguin en l’ordre del dia diverses iniciatives parlamentàries que actualment estan a tràmit. Entre aquestes, és molt probable que es tractin el projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania, el projecte de llei de seguretat privada, el projecte de llei de l’impost sobre la inversió estrangera immobiliària al Principat i també es preveu el nomenament de Beatriz Pintos com a membre de l’Autoritat Financera Andorrana.

Paral·lelament, la Junta de Presidents ha establert que sigui la comissió legislativa de Finances i Pressupost l’encarregada de treballar el projecte de llei d’auditoria de comptes del d’Andorra i que recaigui en la comissió legislativa d’Economia el projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania.

Pel que fa a les sessions de Consell General previstes, el pròxim dijous, 18 de gener, a les 16 hores, tindrà lloc una sessió de preguntes al Govern que, de moment, té a l’ordre del dia quatre preguntes. Els consellers generals disposen de temps fins dimecres, 17 de gener, a les 13.30 hores, per presentar preguntes urgents.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play