menu Home
AndorraSuccessos

La campanya de Nadal de la policia es clou amb 800 controls i 54 persones detingudes

Ràdio Valira | 10 de gener de 2024

La policia ha efectuat prop de 800 controls en el transcurs de la campanya de Nadal contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues que ha tingut lloc entre el 15 de desembre i el 7 de gener.

En aquestes poc més de tres setmanes s’ha detingut 54 persones. Del total, 40 han estat arrestades per positius d’alcoholèmia, 12 per tòxics i dues més per positius tant d’alcohol com de drogues. Quatre d’elles s’han vist implicades en accidents, tots amb danys materials excepte un, en què el mateix conductor va resultar ferit.

Del total de persones detingudes, la gran majoria residents al país, 47 són homes i 7 són dones. Entre els arrestats també hi ha un ciclista i un conductor professional. Gran part dels positius, 23, han estat controlats amb taxes d’alcoholèmia d’entre 0,81 a 1,21 i sis superaven els 2 grams d’alcohol per litre de sang. La taxa més elevada ha estat de 2,79.

Per edats, catorze de les persones arrestades tenen entre 18 i 25 anys; 33, entre 26 i 40, i les set restants, més de 40. Durant la campanya també s’han imposat 11 sancions administratives per conduir amb taxes d’alcoholèmia d’entre 0,50 i 0,80.

Objectiu: evitar accidents
Els controls segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior amb la finalitat de millorar la seguretat a les carreteres i reduir la sinistralitat. Les campanyes, per tant, contribueixen a dissuadir i prevenir conductes de risc amb l’objectiu de frenar els accidents.

Al mateix temps, esdevenen una eina per insistir en la importància de no barrejar alcohol o drogues amb la conducció, perquè fer-ho pot comportar conseqüències molt greus, tant per a les persones que consumeixen com per a la resta d’usuaris de la xarxa viària.

El cos recorda que els conductors de bicicletes, patinets o altres vehicles de mobilitat personal (VMP) també han de respectar el Codi de la circulació i no estan exempts de les conseqüències administratives i penals de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues i dels riscos que implica.

La policia advoca pel consum zero de begudes alcohòliques i drogues per evitar, sobretot, que s’hagin de lamentar danys personals que poden ser irreparables.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play