menu Home
AndorraEconomia

Les matriculacions cauen un 16,3% al desembre

Ràdio Valira | 9 de gener de 2024

Les matriculacions de vehicles durant el mes de desembre s’han situat en les 288, una xifra que suposa una disminució del 16,3% respecte del desembre del 2022. Tal com publica aquest dilluns el departament d’Estadística, aquest durant el mes passat només van tenir una variació percentual positiva el grup de camions i camionetes, amb un 20,6%. Per contra, els grups que van presentar variacions negatives van ser el d’altres (75%), el de motocicletes i ciclomotors (36,7%) i el de turismes (10,3%).

D’altra banda, les matriculacions de vehicles durant tot el 2023 han estat 4.041, un 12,6% menys en comparació amb l’any anterior, en què es van matricular 4.626 vehicles. En aquest sentit, el grup de camions i camionetes mostra una variació positiva de 42 unitats (11,4%), mentre que la resta de categories mostren variacions negatives: la de turismes cau en 470 unitats, la de motocicletes i ciclomotors en 89 i la categoria d’altres baixa en 68 unitats.

Per tipus d’energia, les matriculacions dels vehicles de gasolina han caigut un 32,3% al desembre i els híbrids de gasoil no endollables un 41,7%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, se n’han matriculat 12, la mateixa quantitat que el mateix mes de l’any anterior. Quant als vehicles hídrids, en termes globals se n’han matriculat 59, 12 més que l’any anterior. Finalment, els vehicles sense carburant han representat sis matriculacions, tres menys que al mateix termini anterior.

Durant tot el 2023, i en comparació amb els dotze mesos del 2022, cal destacar la disminució de matriculacions en els vehicles de gasolina amb 314 vehicles (un 12,1% menys) i els vehicles de gasoil en 185 unitats (20,1%), mentre que amb variacions positives destaquen les matriculacions dels híbrids de gasolina endollables amb 27 unitats, els híbrids de gasolina no endollable amb 21 i els híbrids de gasoil no endollable amb 8.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play