menu Home
AndorraEconomiaSocietat

Els visitants a Naturland creixen un 5% durant el 2023

Ràdio Valira | 9 de gener de 2024

El primer balanç provisional de Naturland del 2023 apunta resultats “ben optimistes” i la consolida com “una oferta de lleure en qualsevol època de l’any”. D’aquesta manera, segons indiquen des del camp d’activitats, el 2023 –a manca de tancar oficialment els comptes- més de 112.400 persones han gaudit de les diferents propostes, el que suposa un increment de prop del 5% respecte al 2022.

El balanç provisional, és doncs, “positiu”, tal com explica el director de Naturland, Xabier Ajona, que ha avançat que “aquest any hem centrat els nostres esforços a oferir un ventall d’activitats més complet. Una estratègia que ja està donant fruits amb propostes que tenen molt bona acollida, com la nova entrada Aventura+ i l’N’Boscat, a la cota 2.000”.

Durant el 2023, sota el lema de ‘Lliures per Natura’, han impulsat una campanya de comunicació orientada a captar nou públic i que posa en relleu la diversitat d’activitats que ofereix el centre.

Les èpoques de més afluència coincideixen amb els períodes de vacances de Pasqua, l’estiu i el pont del Pilar. L’any 2023 clou també amb bons resultats per la setmana de la Puríssima i l’inici de les vacances nadalenques, malgrat la manca de neu generalitzada al país.
Ara com ara, i des del passat 9 de desembre, el prat de Conangle està obert per als usuaris del forfet de temporada i els clubs d’esquí de fons.

La política d’adaptació de l’oferta a les condicions de cada època de l’any, els ha permès mantenir gran part de les propostes durant l’hivern, i a més s’hi ha afegit un dels plats forts de l’any amb la recent obertura del l’N’Boscat, la consolidació de propostes com el Forestline o l’atractiu d’experiències de referència com el Tobotronc.

A més, també han tingut molt bona acollida les activitats nocturnes tant d’estiu com d’hivern, com la nit de les llàgrimes de sant Llorenç o la nit de bruixes, entre altres, totes elles combinades amb una oferta gastronòmica temàtica específica.

Resultats del Nadal afectats pel mal temps dels darrers dies
Pel que fa al balanç nadalenc, tot i tenir un bon inici pel que fa a l’afluència de visitants, les condicions climàtiques dels darrers tres dies, amb fort vent i fred intens, han compromès els bons resultats obtinguts fins al 4 de gener, on es comptabilitzava un 9% més de visitants i un 4% més d’ingressos. Malauradament, s’ha finalitzat amb un balanç d’un 2% menys de visitants i un 6% menys d’ingressos. L’afluència de visitants durant les vacances nadalenques s’ha repartit de manera homogènia fins al dia 4.

Durant el mes de desembre s’han programat també diverses activitats de cara als infants, com l’experiència del Pare Noel- que ha omplert cada dia- i la visita del patge reial a Naturland, que ha estat una novetat d’aquest any i que ha rebut una trentena de persones.
A més, també s’ha organitzat la primera nit nòrdica, que va tenir lloc el 27 de desembre i que va permetre que una cinquantena de persones gaudissin d’una experiència basada en l’esquí nòrdic nocturn.

Naturland continua obert tot l’hivern, amb l’oferta de neu a la cota 2.000, i durant els caps de setmana a les activitats de la cota 1.600.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play