menu Home
AndorraEconomiaPólitica

El Govern “no està preocupat” pel desviament del vol de Palma a Alguaire

Ràdio Valira | 9 de gener de 2024

El Govern “no està preocupat” pel fet que el segon vol a Palma des de l’aeroport de la Seu (el de diumenge) hagués de ser desviat a Lleida per carregar combustible ni tampoc per les crítiques sorgides a la Vall d’Aran pel fet que creuen que aquest camp de vol de l’Alt Urgell només beneficia Andorra. Així ho ha posat en relleu secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné. En aquest sentit, Forné ha destacat que en el contacte que han mantingut amb la companyia AirNostrum arran de la desviació a Alguaire des de l’empresa se’ls va comunicar que aquest desviament havia tingut lloc per “raons tècniques” i ha afegit que si es tracta d’un problema amb el combustible, “no tornarà a passar”. En aquest sentit, ha recordat que la companyia opera els vols a Madrid i, per tant, ha de tenir “controlat” aquest aspecte del carburant.

Forné ha puntualitzat que segons la informació que tenen la desviació “només” va suposar “un retard de trenta minuts” i que després es va fer el trajecte amb total normalitat i ha valorat, a preguntes dels periodistes, que si realment es tracta d’un problema amb el carburant hauria de ser una qüestió que no es torni a repetir. De fet, ha posat sobre la taula també el fet que la vaga que hi ha a Espanya de ‘handling’ “potser” també va “perjudicar” aquest vol tot i que ha destacat que no en tenien més informació.

Quant a les crítiques de l’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, que aquest cap de setmana a la xarxa X ha opinat que l’aeroport no beneficia tot el Pirineu, Forné ha defensat la “línia de potenciar l’aeroport de la Seu”, ja que aquesta infraestructura és “molt més que els vols regulars” i ha emfasitzat “l’augment exponencial” dels hangars, la qual cosa, potencia els llocs de treball a la comarca de l’Alt Urgell. També ha volgut afegir que el president de la Diputació de Lleida ha fet unes manifestacions que no van en la mateixa línia que les de Serrano i ha defensat els beneficis que aporta la infraestructura no només a l’Alt Urgell sinó també a la Cerdanya tal com demostren les manifestacions de les autoritats d’aquests dos territoris.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play