menu Home
AndorraSocietat

L’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell acull els primers 40 passatgers de Palma

Ràdio Valira | 5 de gener de 2024

L’aeroport d’Andorra-La Seu ha donat la benvinguda, aquest matí, entre la boira, al primer vol provinent de Palma. A les 10 hores les autoritats catalanes i andorranes acollien als 40 passatgers que transportava l’Air Nostrum Iberia. Aquesta nova connexió s’agrega a la línia de Madrid que ja opera regularment des de fa un parell d’anys.

Entre la quarantena de passatgers, molts eren mallorquins i famílies que venien a passar uns dies a Andorra i a visitar la família. Una vegada a terra, “el vol ha estat tranquil, curt i, ara, a passar-ho bé”, explicava un pare de família, i una senyora assenyalava la “rebuda molt ‘xula’” de les autoritats i els mitjans de comunicació. Mitja hora més tard, enlairava altre cop l’avió en direcció Mallorca amb 20 passatgers.

Jordi Torres, ministre de turisme i comerç d’Andorra, ha mostrat satisfacció i ha agraït al govern català per fer possible la connexió i a la confiança dels passatgers que han estrenat el vol. També espera que després dels tres mesos de prova, es puguin consolidar els vols amb Palma per així fomentar el turisme a les illes Balears i els Pirineus.

Igualment ha aprofitat l’ocasió per fer un petit balanç de l’any anterior amb un recompte total de 200 operacions amb la línia de Madrid i amb uns números similars als dels 2022.

Si més no, ha descartat, de moment, l’aplicació d’una nova freqüència a la capital espanyola ni cap altre destí nou, tot i que “hi ha diverses rutes amb exploració, però a poc a poc”. També ha negat qualsevol sanció als vols cancel·lats el darrer any, ja que “estem en un 96% d’operativa normal”, explicava el ministre.

Tanmateix, Ester Capella, consellera de territori de la Generalitat de Catalunya, també ha dedicat unes paraules als mitjans presents incidint que l’aeroport és “per al Pirineu” i que serveix com a millora d’accés als territoris per al turisme a l’hivern i l’estiu.

Cal destacar que durant el 2023 s’han incorporat dues grans millores: la il·luminació nocturna que permet operar vols nocturn i l’aeroport està certificat des de l’abril per poder-ne realitzar. I la integració de la maniobra instrumental que és una eina per poder operar quan hi ha visibilitat molt reduïda.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play