menu Home
Esports

El MoraBanc Andorra torna a la competició contra un equip agressiu però amb la confiança renovada

Ingrid Monreal | 5 de gener de 2024

El MoraBanc Andorra torna a la competició després de l’aturada per cap d’any i la victòria en la darrera jornada del 2023 a la pista del Casademont Zaragoza. Els tricolor ho fan contra un dels rivals més durs i en forma de la categoria, l’UCAM Murcia, que compta en les seves files amb tres ex jugadors de l’equip: Moussa Diagne, David Jelinek i Dylan Ennis. “Són un dels equips més agressius i intensos de la competició; per treure quelcom positiu del partit, com a mínim, els hem d’igualar en aquest aspecte” ha dit l’entrenador local, Natxo Lezkano, en la roda de premsa prèvia al partit que es jugarà demà, a les sis de la tarda, al Poliesportiu.

Sobre el rival, el preparador basc ha afegit que “ells també es juguen molt; opten a ser caps de sèrie a la Copa, ja que actualment estan en la quarta posició”. Pel que fa a l’estil de joc desplegat pels de Sito Alonso ha comentat que “tenen una idea i una filosofia molt clara. Són molt verticals i surten amb molta velocitat, fet al qual sumen la intensitat en totes les facetes del joc”. Quant a la baixa de Simon Birgander, Lezkano ha tret ferro i ha dit que “sí, és cert, perden un gran jugador. Però s’han mogut molt ràpid i en el seu lloc han fitxat un altre gran interior com és Marco Todorovic, que coneix la lliga i l’entrenador i que la seva adaptació ha estat molt ràpida”.

Pel que fa als seus jugadors, ha reconegut que “hi ha una mica més de tranquil·litat; tot sempre es veu d’una altra manera quan vens de guanyar un partit” però de seguida ha fugit de cap mena d’autocomplaença i ha remarcat que “aquí ningú es pot relaxar. L’equip no ho ha fet mai, ni en els pitjors moments i estic segur que aquest partit tampoc serà una excepció”. A més a més, Lezkano ha advocat per “pensar només en UCAM; tot el que hem fet abans, que si hem merescut més, no val per a res. Som on som i aquesta és la nostra situació; no hem de mirar més enllà del pròxim enfrontament”. En relació amb el nou jugador que ha fitxat el club, Alex Madsen, Lezkano ha dit que “pot aportar-nos molt tant en les posicions de 5 com de 4, tot i que preferiblement jugarà en aquesta última. Té rebot i energia, dues facetes que sens dubte, ens aniran molt bé”.

El retorn
El partit serà molt especial per a tres jugadors de l’UCAM Murcia, Moussa Diagne, David Jelinek i Dylan Ennis. Especialment pels dos primers que van formar part de la plantilla que la temporada 21/22 va perdre la categoria. Moussa era, sens dubte, l’home més estimat per la graderia; el pivot, des de la seva arribada, es va guanyar el cor de l’afició a base de coratge i talent. Quant a Jelinek, el txec és el jugador amb més partits de la història del club a l’ACB. “Els dos jugadors no van tenir la sortida que a tots ens hagués agradat; volíem que continuessin amb nosaltres, però van escollir altres camins” recordava el mànager general del club, Francesc Solana, que afegia que “coneixent-los, segur que hi haurà nervis en les hores prèvies al partit”.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play