menu Home
AndorraCultura

Escaldes-Engordany i Andorra la Vella es preparen per rebre als Reis Mags d’Orient

Ràdio Valira | 3 de gener de 2024

La Unió Pro-Turisme junt amb el comú d’Escaldes-Engordany i el comú d’Andorra la Vella ja ultimen els darrers detalls per a la cavalcada dels Reis Mags d’Orient que tindrà lloc divendres 5 de gener a partir de les 6 de la tarda.

Enguany, la rua s’iniciarà des d’Andorra la Vella, en concret, a l’avinguda Príncep Benlloch i passarà per diferents carrers de la capital i d’Escaldes Engordany, per acabar a plaça Coprínceps cap a 2/4 de 9, aproximadament. Serà també en aquest mateix emplaçament on s’habilitarà el palau reial perquè els infants puguin mantenir una petita conversa amb Ses Majestats d’Orient.

La cavalcada comptarà amb un total de divuit carrosses les quals estaran ocupades per gairebé 500 persones i que repartiran fins a 7.000 kg  de caramels.

Val a dir, els infants que vulguin entregar les respectives cartes al patge reial, ho podran fer dijous 4 de gener a partir de les 6 de la tarda seguint el mateix recorregut que faran els Reis Mags d’Orient l’endemà. Durant el mateix divendres 5 de gener, a les 12 del migdia, el carter reial també recollirà les cartes dels més petits a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany.

A la Massana, els Reis d’Orient també arribaran divendres, a la plaça de les Fontetes, on seran rebuts per la cònsol major, Eva Sansa, i el cònsol menor, Roger Fité. Les autoritats comunals lliuraran als Reis les claus que obren les llars de la parròquia, per tal de poder repartir els regals entre els infants.

Abans, però, faran el recorregut per l’eix comercial de la Massana, acompanyats dels seus patges. El recorregut dels Reis començarà a les 5 de la tarda des del Prat Gran, passarà per l’Avinguda Sant Antoni i després tornarà pel mateix camí per recórrer l’Avinguda del Través, abans d’aturar-se a les Fontetes. Una de les peculiaritats massanenques és que el Reis arriben sempre a lloms de cavall i repartint caramels sense gluten.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play