menu Home
AndorraPólitica

Els consellers comunals escollits a les eleccions ja han pres possessió dels càrrecs

Ingrid Monreal | 28 de desembre de 2023

Els consellers comunals sorgits de les darreres eleccions del 17 de desembre, prenen avui dijous possessió del càrrec. Ho faran en les diferents sessions de comú, que les corporacions locals celebren a tal efecte.

En algunes parròquies la composició dels equips de govern i les minories canvia radicalment, mentre que en d’altres es manté pràcticament igual. És el cas d’Escaldes Engordany, on Rosa Gili i Quim Dolsa, repeteixen al capdavant del Comú. Però justament avui, i com si es tractés d’una innocentada, una indisposició ha deixat Gili fora de joc i en el seu lloc, Dolsa, ha hagut d’actuar de mestre de cerimònies,  assistit per la consellera major sortint, Cèlia Vendrell.

“El que apostem és per fer una feina que continuï la que ja vam engegar en el mandat anterior” ha dit Dolsa, que ha remarcat que “malgrat això, entren persones noves i idees noves a govern que segur que ens ajudaran molt”. Sobre les prioritats, el cònsol menor ha apuntat a “fer tot el que estigui a les nostres mans en matèria d’habitatge”. Quant al projecte Caldes ha dit que “és un projecte viu, que el comú engega i que esperem, com ja està passant, que els privats vinguin a continuació invertint en una zona de la parròquia que no estava en les millors condicions”.

Un cop els consellers de la majoria han pres possessió dels seus càrrecs, ho han fet també els tres de Demòcrates, amb Anna Garcia, al capdavant. Precisament Garcia, ha reiterat la voluntat de fer una oposició constructiva i ha comentat que “nosaltres venim aquí per aportar la nostra visió i treballar per a tots els ciutadans d’Escaldes-Engordany”.

També Laura Mas repeteix a Encamp, però aquesta vegada acompanyada de Xavier Fernández, com a cònsol menor.

A la Massana, continua el domini de Ciutadans Compromesos + Demòcrates + Independents, i la fins ara segona cònsol, Eva Sansa, substitueix a Olga Molné, al capdavant del Comú, juntament amb Roger Fité. Després de l’acte de jurament, Sansa, ha avançat que la realització dels estudis de càrrega i la gestió dels recursos hídrics de la parròquia seran les línies mestres del seu mandat.

Com a particularitat, a la parròquia massanenca, el fins ara a la majoria conseller de cultura, igualtat i participació ciutadana, Guillem Forné, seurà els propers quatre anys a la bancada de la minoria sota les sigles d’Amb Seny; amb la voluntat de representar la veu de tots aquells ciutadans que els van fer confiança el 17 de desembre.

Mentrestant a Ordino, es manté el predomini d’Acció Comunal + Demòcrates + Independents + Progressistes SDP; però canvien els caps visibles que en aquesta legislatura seran Maria del Mar Coma i Eduard Betriu; mentre que Enric Dolsa d’Units per Ordino – que segons apunten aquest dijous diversos mitjans, posa en dubte el resultat electoral – repetirà a la minoria.

El comú de Canillo també segueix sota el domini de Demòcrates + Independents, ara amb Jordi Alcobé i Marc Casal, com a cònsols.

I finalment les parròquies que presenten més novetat són Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. A la capital, s’inverteixen els papers, i els fins ara consellers de la minoria pel Partit Socialdemòcrata + Independents, Sergi González i Olaya Losada, passen a ser cònsols. Per González, una de les prioritats serà reunir-se amb els responsables dels diferents departaments.

Mentrestant, David Astrié i Miquel Canturri, passen a la minoria per Demòcrates + SDP + Independents. Precisament Astrié, ha declarat que marxen amb el convenciment de la feina ben feta durant aquests darrers vuit anys i ha defensat el canvi que ha experimentat la parròquia.

El mateix cas es dona a Sant Julià de Lòria, on Cerni Cairat i Sofia Cortesao, fins ara a la minoria per Desperta Lauredia, substituiran a Josep Majoral i Mireia Codina, d’Unió Laurediana + Demòcrates + Acció + Independents.

Cairat ha posat també de manifest que ja s’està treballant en la configuració de les comissions i, paral·lelament, en el traspàs d’informació amb l’antiga majoria per tal “que no quedi res penjat” i tot “estigui fet de la millor manera possible”. Per la seva banda, el cònsol major sortint, Josep Majoral, ha reiterat la voluntat de fer una oposició constructiva i ha explicat que deixa el comú amb un sentiment d’unió de la parròquia.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play