menu Home
Esports

Sis nous rècords d’Andorra Absoluts en la 33éna Copa d’Espanya de Clubs de Natació

Ingrid Monreal | 27 de desembre de 2023

Triplet de rècords d’Andorra per a Patrick Pelegrina i sis nous rècords d’Andorra Absoluts. Cinc en el campionat de 1a divisió i el sisè en el torneig de divisió d’Honor. Aquest és el balanç assolit pels nedadors andorrans durant la 33éna Copa d’Espanya de Clubs de Natació en piscina de 25 m, que s’ha celebrat en paral·lel a les ciutats de Castelló i Barcelona, entre el 20 i el 22 de desembre.

A la seu del Club Natació Castalia Castelló, hi han competit 382 nedadors de 25 clubs. Mentre que la piscina Nova de l’Escullera del Club Natació Barcelona, ha comptat amb l’assistència de 211 atletes d’11 clubs classificats en la màxima categoria de la natació espanyola.

En primera divisió, han competit Patrick Pelegrina, Bernat Lomero i Aleix Ferriz; mentre que Tomàs Lomero, ha participat en el campionat de divisió d’Honor. Val a dir que tots ells han fet, almenys, un rècord d’Andorra.

En el vessant esportiu, Patrick Pelegrina ha aconseguit tres rècords d’Andorra i ha protagonitzat un fet sense precedents. I és que ha estat el primer andorrà  que neda per sota del minut la prova de 100 m braça amb un temps de 59,27 que rebaixa en més d’un segon el seu rècord anterior i que estava vigent des del 17 de desembre del 2022. Aquesta marca, fa que Pelegrina, sigui també el primer andorrà en superar el registre de 800 punts AQUA, amb 811, des d’Hocine Haciane.

El segon rècord de Pelegrina, ha estat el temps de 27,73 en el parcial de 50 m de la prova de 100 m braça. També durant la prova de 50 m braça, ha tornat a rebaixar el crono per fixar el nou rècord en 27,16.

Aleix Ferriz, afectat en el seu rendiment tota la temporada passada, ha fet un pas cap endavant en la seva recuperació amb un rècord d’Andorra en la prova de 200 m esquena; i un temps  de 2:06,52. Pel que fa a Bernat Lomero, en la primera posta del relleu 4×50 m lliure ha fet una marca de 22,64. I finalment, en divisió d’Honor, Tomàs Lomero, ha fet un temps de 53,73 en la prova de 100 m papallona.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play