menu Home
AndorraPólitica

Mortés nega que el nou pla d’urbanisme sigui inconstitucional

Ràdio Valira | 23 de desembre de 2023

Aquest divendres s’ha celebrat l’últim consell de comú a Ordino del mandat de Josep Àngel Mortés i Eva Choy, amb l’absència d’Enric Dolsa, conseller de l’oposició. Mortés ha aprofitat per aclarir, en declaracions posteriors al ple als mitjans de comunicació, que el pla urbanístic s’ha dut a terme per fer una revisió amb permís del Govern. El cònsol major ha mostrat comprensió en la reacció dels propietaris, ja que ha manifestat que com a part de la població ordinenca, “defensen els seus interessos”, però ha afegit que “és innegable que la gran majoria està a favor del nou pla”. Igualment, ha incidit que el POUP no conté cap línia inconstitucional, “la Constitució recull el dret de la propietat i no el de la construcció, els plans d’urbanisme són regulats pel comú”, ha defensat.

Més tard Bàrbara Pàmies, consellera comunal de Movem Ordino, ha expressat la seva opinió a favor del POUP i ha fet notar que considera que el nou pla d’urbanisme és “sostenible per a la qualitat de vida de la població”.

Contràriament, Maria del Mar Coma, que jurarà càrrec el pròxim 28 com a nova cònsol major de la parròquia, ha explicat que va votar a favor del projecte en el seu moment “perquè el teníem i la major part del comú ho va tirar endavant”. No obstant, ha mostrat disconformitat en el període de temps en el que s’ha executat el pla d’urbanisme amb la coincidència del canvi de mandat.

Amb aquest últim consell també s’ha votat la dissolució de la mancomunitat del comú i dels quarts d’Ordino amb l’objectiu que l’aigua passi a ser totalment gestionada pel comú. Pàmies ha intervingut en el consell per assegurar-se del percentatge que aniria a parar al comú, ja que segons ella “no el va veure reflectit en l’informe”, en el suposat cas que l’aigua passés a ser privada o parapública.

També ha quedat aprovada l’ordinació del codi de conducta i bones pràctiques dels cònsols i els consellers del comú.

El cònsol major i la cònsol menor finalitzen el seu mandant amb projectes en ment sense acabar, com trobar rendiment a la casa Rossell per reviure el nucli del poble i el projecte del centre sociosanitari.

Finalment, Mortés ha volgut expressar la seva sorpresa respecte dels resultats electorals del passat 17 de desembre, ja que esperava “un resultat més igualat, amb més vots en blanc”. “És un reflex del que ha volgut la gent”, ha conclòs.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play