menu Home
AndorraCultura

El Jove Ballet porta la màgia nadalenca a Ordino amb una interpretació positiva de ‘La Petita Venedora de Llumins’

Ràdio Valira | 21 de desembre de 2023

Unes setze ballarines d’entre sis i disset anys del Jove Ballet d’Andorra han protagonitzat aquest dimecres al vespre l’actuació ‘Hi havia una vegada el ballet de Nadal’, una funció de Nadal inspirada en el conte clàssic ‘La petita venedora de llumins’ de l’autor danès Hans Christian Andersen que s’ha representat al centre de congressos d’Ordino. “Es tracta d’una història que relata la infància d’una nena pobre que es troba al carrer demanant caritat durant les festes nadalenques” assenyalava la presidenta de l’associació, Aurélie Volage, instants previs a la representació. “La protagonista encén un llumí i, a partir d’aquell moment, comença a fer volar la seva imaginació i a somiar desperta” afegia Volage mentre detallava que, en aquest cas, n’han adaptat el final per a mostrar una visió més positiva al públic i als infants.

Tot i que enguany la funció s’ha celebrat al centre de congressos a causa del mal temps, el Jove Ballet d’Andorra acostuma a representar aquesta sessió a l’exterior. “Normalment ens agrada fer les funcions a fora. És una manera d’apropar la dansa a la gent del carrer” indicava la presidenta del Jove Ballet d’Andorra.

Hans Christian Andersen va ser un destacat escriptor danès conegut per la seva contribució als contes de fades. Nascut a Odense, Dinamarca, va experimentar una infància difícil i es va convertir en autodidacta. La seva obra més reconeguda inclou contes com “La sireneta” i “El petit llauner”. L’autor -reconegut per la seva influència en la literatura infantil- va escriure una àmplia gamma de treballs, que van des de poemes fins a novel·les i obres de teatre.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play