menu Home
AndorraEconomia

Un projecte d’un edifici avantguardista guanya la vuitena edició del projecte Tàndem

Ràdio Valira | 20 de desembre de 2023

La vuitena edició del projecte Tàndem, impulsat per Andorra Business i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern, ha finalitzat aquest dimecres, 20 de desembre, amb la gran final que s’ha celebrat a l’auditori del centre de Formació Professional d’Aixovall. En aquesta edició han participat 60 estudiants que, repartits en dotze equips tutelats per dotze professors i diversos mentors empresarials, han treballat durant quatre mesos solucions als reptes plantejats per tres empreses del país.

Concretament, els alumnes han presentat els seus projectes per a Nice Tech, que els demanava conscienciar la població andorrana sobre el valor de la fruita congelada; Molines Patrimonis volia idees per crear un entorn professional únic al país, eficient, rendible, sostenible i tecnològicament punter per a les empreses del futur; i Opció Group conèixer quines competències necessita el jovent per al món professional del futur. Finalment, l’equip guanyador ha estat Arq & Mirall, amb el projecte d’un edifici avantguardista i intel·ligent, proposant una solució al repte plantejat per l’empresa Molines Patrimonis.

El jurat dels premis ha estat format per Olga Moreno, directora d’Escola Andorrana, Formació Andorrana i Formació Professional, Judit Hidalgo, directora d’Andorra Business, Estefanía Díaz, professora de Comunicació, Neus Tort, Cap d’Estudis del Centre de Formació Professional, i per part de les empreses participants: Eva Bros, Elisa Fité i Pascual García.

El secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura, ha explicat que des del Govern es reconeix aquest programa “com un exemple de col·laboració publicoprivada, com un model de formació en l’àmbit de l’emprenedoria, i com un aparador del jove talent que tenim al país. Ens sembla una excel·lent proposta de valor per l’empresa i una experiència única pels professionals de demà”.

Per la seva banda, el secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, ha assenyalat que “Tàndem permet entrar en una dinàmica empresarial i aprendre moltíssim sobre el funcionament dels negocis. Un aprenentatge que va molt més enllà de l’ensenyament acadèmic i teòric. Perquè s’ha fet un treball real posant en pràctica els coneixements adquirits a l’aula”.

En aquest sentit, la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, ha assenyalat que “Tàndem comprèn un programa educatiu dissenyat específicament per equipar els joves amb les habilitats i els coneixements necessaris per enfrontar els desafiaments del món laboral. La seva formació no només abasta aspectes tècnics, sinó també habilitats com ara la resolució de problemes, el treball en equip i la comunicació efectiva”.

I és que durant els darrers mesos, els alumnes han realitzat una sèrie de treball i formacions en àmbits com l’anàlisi de l’empresa i del seu mercat. Posteriorment, han desenvolupat idees al voltant del repte amb tallers de creació, prototipatge, acceleradora i presentació davant d’un jurat. Fins al moment 27 empreses del país ja han participat en les vuit edicions del projecte Tàndem.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play