menu Home
AndorraSocietat

Protecció Civil tanca l’any amb una vintena d’intervencions associades a les situacions meteorològiques

Ràdio Valira | 20 de desembre de 2023

El director de Protecció Civil, Cristian Pons, ha presentat aquest dimarts el balanç del 2023 del departament, un treball que s’ha dividit en tres eixos diferents: intervenció, formació i sensibilització i prevenció.

D’una banda, s’ha ressaltat les més de vint intervencions anuals arran de les prealertes meteorològiques, de les quals vuit avisos han estat  taronges. Dins d’aquestes actuacions es destaquen diferents motius com ara riscos naturals, incidents tecnològics, incendis a la llar i sismes. Igualment, ha explicat que en els següents anys s’acabarà de confirmar si l’augment de temperatures és una tendència, ja que durant l’any s’han registrat comc avisos i el 2022 en van ser tres.

Pel que fa a la formació i sensibilització, Pons ha recalcat la formació a les escoles, amb una participació al voltant de 2.000 alumnes, així com les formacions de grups d’actuació al cos de policia, agents de circulació i bombers, i formacions a les persones en recerca de feina inscrites al Servei d’Ocupació. En aquest sentit, Pons ha destacat la iniciativa més recent, amb continuïtat l’any 2024, que està relacionada amb la gent gran i que consisteix en xerrades i sortides amb l’objectiu d’oferir consells preventius i d’autoprotecció en la realització d’activitats a l’aire lliure.

L’apartat de prevenció s’ha caracteritzat per la participació de voluntaris en diferents esdeveniments del país (Snowrow Festival, Spartan Race i la copa del món de BTT), registrant una coordinació total de 55 dispositius preventius. El director del departament de Protecció Civil, ha recalcat la finalització del projecte del desplegament dels albergs provisionals que es va iniciar el 2022 gràcies a la signatura d’un conveni amb el comú d’Encamp i amb la distribució d’altres cinc albergs per tot el país.

Una de les grans novetats de cara l’any 2024 serà el desplegament reglamentari, que s’espera que es publiqui durant el primer semestre de l’any. Amb relació a la llei de Protecció Civil, recollirà la regulació d’activitats i esdeveniments, distinció i honors, plans de protecció civil i cos de voluntaris de protecció civil.

Finalment, Pons ha finalitzat la roda de premsa anunciant una renovació d’imatge amb un canvi de logotip que es caracteritzarà per ser “distintiu, proper i simplificat”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play