menu Home
AndorraPólitica

Enclar dona la sorpresa a Andorra la Vella i arrabassa el comú a Demòcrates

Ràdio Valira | 18 de desembre de 2023

Sorpresa majúscula a Andorra la Vella. La llista d’Enclar ha guanyat les eleccions comunals imposant-se a la candidatura de Demòcrates + Progressistes SDP + Independents, encapçalada pels actuals cònsols, David Astrié i Miquel Canturri. D’aquesta manera, Sergi González i Olalla Losada seran els futurs cònsols amb uns resultats de 1.989 vots enfront dels 1.802 de Demòcrates, és a dir, que Enclar s’ha imposat a Demòcrates + Socialdemòcrates SDP + Independents per 187 vots.

La participació ha estat a la capital inferior a la que es va donar fa quatre anys i d’aquesta manera han votat 4.124 persones d’un cens de 8.784, és a dir, un 46,95% enfront del 48,89% que es va donar en les comunals del 2019. Del total de vots escrutats, 3.791 han estat vàlids, 244 blancs i 89 nuls.

Un cop s’han conegut els resultats, González ha posat en relleu que estava “molt emocionat i amb moltes ganes” i ha destacat que la prioritat és “des del primer dia, escoltar a la gent, saber els problemes reals que tenen i estar al seu costat”. Pel que fa a la llista rival, que ara passa a l’oposició, s’ha mostrat disposat a col·laborar-hi, ja que “tots volem el millor per a Andorra la Vella” i creu que serà interessant que “ells que han estat vuit anys de mandat ens expliquin la situació” i que d’aquesta manera es pugui començar a treballar per tirar endavant “propostes per a la ciutadania”. González ha destacat que el que creu que ha estat clau per a la victòria ha estat “un discurs i un programa realista, tocant la fibra i el que realment preocupa els ciutadans d’Andorra la Vella, Santa Coloma i la Margineda”, és a dir, que s’han recollit “els problemes reals”.

Astrié ha destacat que ara com ara “no és el moment de treure conclusions, ja que cal deixar passar el temps i pair” els resultats, però ja ha avançat que seran a l’oposició “amb esperit constructiu” perquè tenen un “coneixement del comú i de la parròquia” i, per tant, creu que poden “aportar moltíssim” perquè la parròquia sigui “cada cop millor”, després del “viscut” vuit anys a la majoria. El fins ara cònsol major ha destacat que volen “reposar i analitzar” les possibles mancances que hagin pogut tenir. En aquest sentit, ha manifestat que s’han “esforçat” per explicar el programa i considera que la problemàtica de l’habitatge no té per què estar al darrere de la derrota, ja que el comú d’Andorra la Vella va ser precisament “dels primers” a aportar solucions amb la cessió de la parcel·la de la Borda Nova.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play