menu Home
AndorraPólitica

Desperta Laurèdia s’imposa a Sant Julià de Lòria i passa de la minoria a la majoria

Ràdio Valira | 18 de desembre de 2023

Desperta Laurèdia, amb Cerni Cairat al capdavant, s’ha imposat amb 1.343 vots, enfront dels 1.040 de la llista d’Unió Laurediana encapçalada per Josep Majoral. El futur cònsol de la parròquia de Sant Julià de Lòria ha afirmat que encara aquest repte “amb molta responsabilitat i molta il·lusió; he de reconèixer que, a títol personal, no ens esperàvem guanyar per tanta diferència”. Ha afegit que són conscients de què s’han de resoldre molts problemes, tant a la parròquia com al conjunt del país, incidint en què és molt important buscar solucions a la qüestió de l’habitatge: “Necessitem tenir una perspectiva clara de la situació de casa comuna, però donar resposta al problema de l’habitatge és la nostra prioritat. Paral·lelament, volem millorar l’entorn urbà de Sant Julià de Lòria i la qualitat de vida dels seus habitants”. En referència al fet que d’aquí uns dies l’actual majoria passi a ser la minoria, Cairat espera rebre el mateix tracte per part d’Unió Laurediana “que el que ells han rebut de Desperta Laurèdia, i confio que així serà”, ha conclòs.

Per altra banda, l’actual cònsol del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ha declarat que, tot i tenir clar des del principi que la lluita pel govern del comú seria disputada, ha reconegut que no s’esperava una derrota amb tanta distància respecte del vencedor. “No ens queda més que felicitar al guanyador i desitjar-li els millors encerts; nosaltres col·laborarem amb el que puguem i aportarem el que puguem. El poble ens ha col·locat a l’oposició, doncs farem oposició”, ha declarat Majoral; ha manifestat que marxa amb el cap ben alt i amb la certesa d’haver treballat molt durant els darrers quatre anys. “El comú queda en una bona situació”, ha afegit. “A partir d’aquí, el senyor Cairat haurà de gestionar la situació el millor que pugui, i tot sigui per Sant Julià.

Per últim, la candidatura del Partit Socialista Per Sant Julià, sota el lema ‘Tu Tries’ i liderada per Antonio Miralles, amb un total de 143 vots, no tindrà representació al comú de Sant Julià de Lòria. Miralles ha mostrat la seva satisfacció per haver estat fidels al seu programa: “Nosaltres hem defensat el que crèiem i Sant Julià de Lòria ha parlat, canviant de cònsol i decidint una línia més continuista, més enllaçada a les ‘grans famílies’. Estem tranquils perquè hem fet una bona feina, però la democràcia mana. I no ha pogut ser”.

La parròquia de Sant Julià de Lòria ha tancat la jornada electoral amb un total de 2.699 vots dipositats a les urnes, xifra que representa un 59,2% del total de 4.559 electors; la participació ciutadana ha disminuït dos punts respecte dels anteriors comicis comunals, convocats l’any 2019, en què van votar un 61,43% dels lauredians. S’ha de tenir en compte que el cens total del Principat ha crescut en els darrers quatre anys, per tant, es dóna la circumstància de què encara que el tant per cent de participació hagi estat més baix, el nombre d’electors ha estat més alt (16.646 votants respecte dels 15.732 de l’any 2019). Del total de vots escrutats, 2.548 han estat vàlids; 114 han estat blancs i 37 han estat nuls.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play