menu Home
AndorraPólitica

La Massana afronta la jornada electoral amb una crida a la participació i amb un 20% de vot judicial

Ràdio Valira | 17 de desembre de 2023

La Massana ha donat el tret de sortida a la jornada electoral amb ciutadans que s’estan apropant al comú per a exercir el seu dret a vot amb comptagotes i amb les 750 paperetes del vot judicial, una xifra que representa el 20,55% dels electors que estan cridats a les urnes aquest diumenge. Ja des de primera hora del matí han dipositat la seva papereta el cap de llista d’Amb Seny, Guillem Forné, i el número dos de CC + DA + I, Roger Fité, els quals han coincidit en fer una crida a la participació per tal de no tornar a registrar elevades xifres d’abstenció tal com va succeir en els darrers comicis.

Maria Suárez ha estat la primera persona que ha exercit el seu dret a vot. Ben puntual, a les 9 del matí, ha aprofitat per atansar-se al comú abans de gaudir d’un dia d’esquí. L’electora ha explicat que des de fa temps ja tenia clara l’opció que votaria i ha destacat el treball fet fins ara. El seu desig, per tant, és que “la parròquia continuï així”, ja que, a parer seu, la Massana “és un referent a Andorra”.

Minuts més tard ha estat el torn de Roger Farré, un jove de 18 anys que ha votat en unes eleccions per primera vegada. “He matinat perquè estic d’exàmens i he de marxar a Barcelona, per això m’he presentat a primera hora. Vinc amb moltes ganes de votar”, ha dit. A més, el jove ha desitjat que el proper equip comunal treballi de manera decidida per combatre el canvi climàtic, ja que “Andorra, en general, és un sistema molt capitalista i molt poc empàtic en aquest nivell, i m’agradaria que fóssim més sostenibles”, ha explicat.

En el torn dels candidats, Forné també ha manifestat estar molt “animat” i content de poder participar “en aquesta festa electoral”. El candidat ha indicat que la campanya electoral ha estat dura, ja que “han estat quinze dies molt intensos”, però ha reconegut que hi ha hagut temps per explicar el seu programa “de manera constructiva i fent passar el nostre missatge”. De cara al retorn de la ciutadania, ha posat en relleu que “el ‘feedback’ de la gent ha sigut molt positiu. Veiem que hi ha molts neguits que compartim i ens agradaria posar el nostre granet de sorra per ajudar”. Pel que fa a la participació, ha dit que “ha de pujar tant sí com no”, sigui quina sigui l’opció de vot dels electors.

Per la seva banda, Fité s’ha felicitat del vot judicial a la Massana (750): “És un número important per a la parròquia i suposo que la gent anirà venint durant el dia. Crec que la ciutadania participarà perquè és el que toca”, ha expressat. De cara als resultats, s’ha mostrat optimista, tot i que no ha detallat les seves expectatives perquè “sempre s’ha de ser respectuós amb tothom”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play