menu Home
AndorraPólitica

Per Sant Julià aposta per una formació professional “de qualitat” en àrees com la mecànica, la lampisteria o l’electricitat

Ràdio Valira | 15 de desembre de 2023

La candidatura de Per Sant Julià invertirà en proporcionar oportunitats educatives locals per als joves a través de la formació professional. La voluntat de la llista socialdemòcrata és fer que la parròquia sigui un referent en l’FP de qualitat sense haver de marxar del país, fet que s’aconseguirà amb la creació i el desenvolupament de programes en àrees crucials com la mecànica, la lampisteria, l’electricitat, i altres.

La candidata número 5 de Per Sant Julià, Leticia Tarancón, ha subratllat aquest dijous que es treballarà estretament amb institucions educatives, empreses locals i experts en el camp per assegurar que les formacions s’ajustin a les necessitats del mercat laboral i proporcionin una base sòlida per a futures oportunitats de treball. L’objectiu és que Sant Julià de Lòria es converteixi en un lloc on la formació professional accessible i clau per al creixement i l’èxit tant individual com de la comunitat en conjunt.

Una de les apostes en educació de la candidatura socialdemòcrata és la recuperació de l’escola d’arts i oficis. La finalitat d’aquesta iniciativa és la de donar oportunitat de cultivar les habilitats artístiques i tècniques, creant un centre d’aprenentatge dinàmic i inclusiu. Així mateix, l’escola no només servirà com a lloc de formació, sinó també com a motor per a la creativitat i l’excel·lència en diverses disciplines gràcies a la col·laboració amb artistes i artesans locals per fer programes formatius i nodrir un entorn que celebri la diversitat de talents i fomenti la passió per les arts i els oficis.

Pel que fa als estudis superiors, Per Sant Julià impulsarà l’actual vida educativa per dotar la parròquia de més activitat col·laborant amb el ministeri d’Educació i explorarà la possibilitat d’ampliar els serveis, amb la possibilitat d’una residència o llocs d’acollida d’estudiants.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play