menu Home
AndorraPólitica

Andorra la Vella oferirà una hora gratuïta d’aparcament per facilitar les votacions

Ràdio Valira | 15 de desembre de 2023

El comú d’Andorra la Vella ho té tot a punt per acollir aquest diumenge les eleccions comunals, que tindran lloc al Centre de congressos. El col·legi electoral, l’únic a la parròquia, obrirà portes entre les 9 i les 19 hores.

S’habilitaran, com és habitual, dues meses de votació a la sala Consòrcia, que estaran custodiades durant tot el dia per membres de la corporació. Es posarà a disposició dels votants 10 cabines electorals (5 a cada mesa), 2 de les quals adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, el comú facilitarà assistència a aquelles persones que ho requereixin mitjançant 5 persones (3 voluntaris amb formació específica que proporciona el Govern i 2 funcionaris del comú).

Cadascuna de les dues meses electorals disposarà de 4 urnes; en total, doncs, n’hi haurà 8. Els vots dipositats a la Batllia seran els primers a introduir-se a les urnes abans de l’obertura del col·legi a les 9 del matí.

Per facilitar la mobilitat dels ciutadans que es desplacin a votar en vehicle, el comú oferirà una hora gratuïta d’estacionament a l’aparcament Centre Ciutat entre les 8.30 i les 19.30 hores.

El dispositiu electoral mobilitza una seixantena de treballadors del comú, per dur a terme tasques de logística i suport al procés de votació i posterior escrutini, on tindran un paper actiu també els 4 consellers del comú que no concorren a les eleccions. A Andorra la Vella, a més, hi haurà uns 25 interventors designats per les candidatures durant tota la jornada. Andorra la Vella disposa de 8.784 electors, un 6,58% més en relació amb els a les eleccions comunals del 2019 i un 1,05% més que als comicis generals d’aquest abril. L’escrutini començarà a les 19 hores, un cop tanqui el col·legi electoral. Les dades es podran anar seguint en temps real a www.eleccions.ad.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play