menu Home
AndorraSalut

Alerta sanitària per la presència del bacteri E.coli en tres lots de formatge

Ràdio Valira | 15 de desembre de 2023

El ministeri de Salut ha emès una alerta sanitària a la població en relació amb la venda del formatge Morbier, Maisons Monts et Terroirs, procedent de França. El ministeri ha informat els establiments concernits d’Andorra de la presència d’Escherichia coli (E.coli) productor de toxina Shiga (STEC) en els lots 7431129-06, 7431220-03 i 744117-01 d’aquest formatge.

L’avís ha propiciat que els establiments del país que disposen d’aquests lots els hagin retirat de la venda, tot i que ja s’hi havien venut diverses unitats dels lots i algunes d’aquestes al tall. El ministeri de Salut ha estat informat d’aquesta incidència a través del sistema d’alerta ràpida de la UE (RASFF).

El ministeri de Salut aconsella a totes les persones que hagin pogut adquirir el producte d’algun d’aquests lots s’abstinguin de consumir-lo i el retornin al lloc de compra. Els E.Coli STEC poden causar diarrees, dolors abdominals i vòmits, acompanyats o no de febre. Alguns casos poden presentar complicacions renals, sobretot en infants. Les persones que hagin consumit aquest producte i que presentin símptomes compatibles han de consultar amb el seu professional mèdic de referència indicant aquest consum, la data de la compra i del consum. En absència de símptomes en els deu dies després del consum del producte, no cal mantenir un seguiment.

De forma general, des del ministeri de Salut es desaconsella el consum de llet crua i de formatges a base de llet crua en infants i, particularment, en els menors de cinc anys, dones embarassades, persones immunodeprimides i la gent gran.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play