menu Home
AndorraPólitica

Projecte per interconnectar la xarxa d’aigua d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany

Ràdio Valira | 14 de desembre de 2023

L’acte de campanya d’aquest dimecres de la candidatura de Demòcrates + SDP + Independents d’Andorra la Vella s’ha celebrat al carrer de la Unió conjuntament amb la candidatura de la parròquia veïna de Demòcrates + Acció + SDP + Independents d’Escaldes-Engordany. D’aquesta manera, s’ha escenificat la voluntat i el compromís de, si ambdues llistes són les que obtenen la confiança dels electors el proper 17 de desembre a les seves respectives parròquies, treballar en projectes conjunts que beneficiïn tant els ciutadans d’Andorra la Vella com els d’Escaldes-Engordany. Un d’aquests, anunciat pel cap de llista de la capital, David Astrié, és la interconnexió de la xarxa d’aigua entre parròquies, per poder-ne fer ús “en cas de necessitat”.

Astrié ha recordat que els períodes de sequera són cada vegada més habituals i que cal estar preparat. Ha explicat que s’hauran de fer estudis tècnics per definir els millors emplaçaments on poder embrancar les xarxes, els quals es definiran avaluant “la complexitat del nivell de pressions i cabals”. Un cop definides les ubicacions, es tirarà endavant la interconnexió, “perquè el que tots volem és no quedar-nos sense aigua, perquè és un bé preuat”.

Una altra iniciativa conjunta interparroquial, avançada per l’actual cònsol, serà allargar el rec de l’Obac fins a Escaldes-Engordany. Astrié ha defensat la proposta perquè els camins de muntanya propers a les zones urbanes “estan molt sol·licitats, perquè són de fàcil accés”. “Potenciar aquest camí seria molt beneficiós per a les dues parròquies”, ha conclòs.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play